Reissu heitetty, lomat loppu

12.08.2014


Täällä ollaan taas. Ollaan itse asiassa oltu jo 2,5 viikkoa mutta en ole saanut itsestäni irti kootakseni ja kirjoittaakseni niistä vähäisistä muistiinpanoista, joita tuli tehtyä.

Eipä liene yllätys kenellekään kun meidän kahden lomamatkasta on kyse, että kaikki ei mennyt tänäkään kesänä ihan niin kuin ajateltiin. Jari poti kuumeilua ja voimattomuutta jo ensimmäisen lomaviikon lopulla ja kahden antibioottikuurin jälkeen hänellä todettiin Malagassa vakava keuhkoinfektio. Malagan sairaalasta tuli kolmas kuuri ja niillä tauti selätettiin siihen pisteeseen, että päästiin ajallaan ja yhdessä kotiin.

Ehdittiin käytä kuitenkin Gibraltarilla ja sieltä melkein Cadizin kautta jatkettiin sisämaahan Rondaan ja Antequeran kautta takaisin Malagaan. Vietettiin useita päiviä samassa paikassa potilasta parannellen ja Malagassa peräti viisi. Ei hötkyilty eikä kilometrejä keräilty, oltiin kuin turistit ja levättiin. Kilometrejä tuli kaikesta huolimatta yllättävänkin paljon, yhteensä 750-800.

Ihan hyvä reissu kuitenkin, selvittiinhän molemmat kotiin. Mahtavia maisemia ja upeita paikkoja, pitkiä tuskaisia nousuja ja hienoja laskuja. Toki Jarin välillä korkeaksikin äitynyt kuumeilu ja raastava yskä sekä siihen yhdistettynä tukala kuumuus heittivät synkän varjon muuten niin aurinkoiseen matkan tekoon.

Tällaisille vastoinkäymisille vaan kun ei voi mitään eikä niihin pysty mitenkään varautumaan. Siihen oli sopeuduttava mitä vastaan tuli. Kun kaksi antibioottikuuria eivät näyttäneet tuovan helpotusta, päätettiin edetä lyhyitä päivämatkoja lähemmäs Malagaa ja lopuksi hypättiin linja-autoon ja paikalliseen sairaalaan.


Yritän saada tekstin tämän viikon aikana raavittua kokoon, mutta tässä joitakin kuvia alkupalaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti