Lumitöitä ja loskakelejä

24.11.2014


Täällä eteläisessä Suomessa satoi perjantain ja lauantain välisenä yönä lunta 5-10 senttiä. Aamulla odotti lumityöt ja siihen hurahtikin 1,5 tuntia ennen kuin piha polkuineen oli siisti ja kävelykunnossa. Jari on sitkeässä flunssassa, joten nyt jäi harmillisesti väliin syksyn ensimmäinen lumenluontiurakka ja hän lepäili sohvan nurkkassa ja nautti kuumasta hunajateestä.

Onko sen parempaa ulkoilu- ja kuntoilumuotoa kuin lumityöt? Ei ole! Meillä saa töitä tehdä ihan kunnon hikeen asti, mikäli lunta on satanut enemmän kuin sentti tai kaksi. Se on parasta tässä uurastamisessa, että jälki näkyy heti. Minä en osaa lumikolaa käyttää lainkaan, mutta Fiskarsin pitkävartinen "kola" (vai liekö lapio) on oiva kapistus isompaankin luontisessioon.

Ja koska lunta tuli ja eilen tiet olivat aikamoisen liukkaat, fillareihin vaihdettiin nastarenkaat. Kyllä nyt kelpaa ajella aamutuimaan kohti asemaa ja illan hämyssä takaisin. Tänään aamu toi tullessaan vesikelin, mutta paikka paikoin oli lumisohjoa ja nastat rapisivat iloisesti. Saattaa olla, että se vähäinenkin lumi katoaa jo tämän päivän kuluessa, harmillista. Tällaisena pimeänä vuodenaikana ulkonakin olisi niin paljon valoisampaa, kun edes hitunen valkoista olisi maassa.

Perjantaina kävin ostamassa meille ensimmäiset - ja varmaan ainoat - joululahjat, molemmille omat. Ostin fillareihin reissupeilit. Itse en ole peiliä koskaan käyttänyt syystä, että en välttämättä halua tietää, mitä takana tapahtuu ja uskon, että se tietämättömyys on ollut vain hyväksi esimerkiksi Puolan teillä. Siellä kyllä kuuli, kuinka mahtavan kokoinen rekka milloinkin oli tulossa ja kohta ohittamassa. Olisin vaan turhaan stressaantunut, jos olisin koko totuuden tiennyt ja vahtinut takaa tulevaa liikennettä kun oli muutenkin toisinaan täysi työ pysyä tiellä. Ja perässä pyöräileviä tuskin kovin kauaa ehtisin seurailemaan, koska ohihan ne pyyhkäisee ennemmin tai myöhemmin. Mutta osin kuitenkin ja aion kokeilla.

Jari käyttää reissuissa peiliä, koska ajaa usemmiten edellä ja haluaa olla perillä siitä, kuinka kauas olen jäänyt. Joka kesä on uusi peili ostettu siinä toivossa, että tämä uusi toimisi toivotulla tavalla eli pysyisi ehjänä edes päivän tai pari. Ne kun ovat kaiken kaikkiaan aikamoisia rempuloita. No, tästä mallista kuitenkin luin jostain matkablogista, että on kätevä ja nopea kiinnittää sekä on kestävä. Pieni se on, joten toivottavasti löytyy sitten hyvä paikka, mihin sen sijoittaa etteivät esimeriksi takalaukut peitä näkyvyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti