Kesäkelejä odotellessa

07.05.2015


Niinpä, ei tässä hellettä ole nämä ensipäivät vuorotteluvapaalla olleet. Vankilan puutarhalla olen laukannut tiiviisti kukka-, chili- ja tomaattitaimien ostossa. Nyt niitä alkaakin olla ruukut pullollaan. Tuo Keravan vankilan puutarha on kerrassaan hieno paikka ja kukkavalikoima on melkoinen niin kuin ihan hyötykasvitarjontakin. Ainoa harmitus on se, että kunhan lomalle lähtö koitaa, ruukkujen roudaus hoitoon on aikamoinen. Entä miten käy meidän uutuuttaan hohtava piskuinen kasvimaa, johon nyt jo on kylvetty porkkanat, sipulit ja retiisit. Ystävät ja suku tiedoksenne jo nyt: siinäpä teille pientä puuhaa meidän fillarireissun ajaksi.

Kevät on edennyt kuitenkin jouhevasti ja kuten niin monena keväänä aiempinakin vuosina, kirjosieppo tuli ja valtasi taas kerran röyhkeästi tintin vaivalla vuoraaman pesäpöntön; iljettävät jättietanat ovat kaivautuneet koloistaan ja aamuisella postilaatikkokeikalla niitä on lötkötellyt matkan varrella muutama; sini- ja valkovuokot ovat kukkineet ja tulppaanit aloittavat kukinnan.

Eilen illalla vettä tuli kuin saavista kaataen ja niinpä me kaivettiin varaston kätköistä meidän "kalapakki" ja siivottiin se kesäkuntoon heittämällä pois kaikki ruostuneet ja rosoiset kalavehkeet. Kalaluvat on hankittu ja viikonloppuna lähdetään mökille kalaonnea koittamaan ja puusavottaan.

Jari on ajellut lähinnä viikonloppuisin maastopyörälenkkejä, viikonloppuisin pidempiä ja työmatkat ovat taittuneet pääsääntöisesti fillarin selässä. Aamuiset 0-kelit ja iltapäivän paiste tai sade antavat oman haasteensa reilun 30 kilometrin työmatkalle. Liekö kylmyys tuonut tullessaan myös viime viikon parin päivän kuumetaudin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti