Kilometrejä ja kulttuuria

26.09.2016

Viikko sitten keskiviikkona lähdettiin Savoon ja kotiuduttiin lauantaina. Yöt vietettiin mökillä, jossa oli keskiviikkoiltana +5! Nopeasti saatiin kuitenkin sen verran lämpöä, että oikein mukavasti nukutti makuupussissa ja tukeva peitto vielä sen päällä. Hiirulainen vähän rapisteli kaapin päällä, muuten täysin pimeää ja hiljaista.

Olin perjantaipäivän yksikseni rannassa ja laukkasin metsässä keräten kolmisen litraa puolukoita. Pludasin puolukkaretkellä upoten nilkkaa myöten suohon. Lenkkari katsoi suon syövereihin ja tein töitä, että ensin löysin sen ja sitten vielä kaivoin sen moskasta esiin. Lampsin kiukkuisena kenkä märkänä ja suon töhniä täynnä mökille ja vaihdoin jalkaani pari numeroa liian pienet saappaat. Ai että koski varpaisiin!

Kalojakin yritin, turhaan. Vesi oli laskenut niin paljon, että uistin jäi kiinni kahteen otteeseen kivikkon. Toisella kerralla piti soitella naapurista apuja, että sain pelastettua parhaan vehkeeni. Mökin veneet oli jo edelliskerralla laitettu talviteloille, joten omin voimien en asiaa saanut hoitettua. Vaikka saalista ei tällä kertaa tullut, kalastaminen on niin rentouttavaa ja mukavaa puuhaa, että kaloista viis. Ja toisaalta ihan hyvä, että ei mitään tullut, koska kokemusta kalan irrottamisessa ei ole kuin yhden hauen verran noin kuukausi sitten samaisella rannalla.


Kun lauantaina kotiuduttiin puolilta päivin, saman tien lähdettiin Kulttuuritalolle Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -keikalle. Bändillä oli kaksi keikkaa peräkkäin ja meidän keikka alkoi jo klo 15. Hmm, en ole jazzin ystävä enkä ymmärrä siitä yhtään mitään, mutta Valtteri Pöyhösen johtama 17 jäseninen bändi sekä Tommy Lindgren, Redrama ja Paleface ovat niin ammattitaitoista ja asiansa osaavaa sakkia, että ihan ok.

Ikuisuusprojekti eli tämä meidän kylppäri/sauna -remppa jatkuu. Putket on uusittu ja suihkuun ollaan jo päästy mutta saunaan ei. Kyllä se siitä pikkuhiljaa edistyy ja ehkä päästään aikanaan nauttimaan kunnon joululöylyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti