Kohta se alkaa - loma

25.7.2018


Vielä muutama päivä töitä ja sitten melkein viiden viikon loma! Ensin muutama päivä mattopyykkiä ynnä muuta kodin askaretta, sitten junamatka Joensuuhun ja sieltä edelleen enon ja serkkujen mökille Höytiäisen rannalle muutamaksi yöksi kahden koulun alkua odottelevan ala-astelaisen kanssa. Ainakin pienemmät saavat kalastaa ja uida, sikäli mikäli sää sallii. Viime elokuun reissu meni sisällä värjötellen, koska vettä tuli taivaan täydeltä melkein koko siellä olo ajan. Mutta kalaan päästiin silloin ja kuhaa tuli!

Elokuussa sitten lähdetään meidän "reppureissulle" Espanjaan. Lennetään Alicanteen ja sieltä kohti Albacetea ja Cuencaa. Käydään Toledossa ja vietetään pari yötä Cordobassa ihan kuten alun perin fillarireissuksikin oltiin suunniteltu. Kaksi yötä ollaan myös Granadassa, koska viime vuonna hinku Sierra Nevadalle oli niin kova ettei ehditty juuri kaupunkia kiertelemään. Granadassa nähdään myös Vueltan startti ja sieltä matka jatkuu sitten kohti Malagaa ja Keravaa.

Reissua tehdään junalla ja bussilla ja näin etukäteen kun aikatauluja olen netissä tsekkaillut, välillä yhteyksiä on mistä valita, toisinaan taas ei oikein suoria ja meille sopivia tahdo löytyä millään. Mutta sehän seliviää sitten siellä, turha miettiä aikatauluasioita etukäteen.

Jarin olkapäille heitetään pikkureppu - matkailija kun nyt kuitenin on ja vähän kevyttä kannettavaa, minulle reppu, jossa kaikki muu tarvittava. Sitä muuta ei ole paljon, joten hyvin jaksan. Pitää käydä ostamassa kunnon reppu, jota on hyvä kanniskella paahteessa - onkohan sellaisia edes.
👀👀👀
Jari on päivät ollut ilman kantosidettä, yöksi laittaa vielä. Lenkillä on käynyt ja fillaroinut muutaman kerran Järvenpäähän ja takaisin. Jumppauttaa kättä saatujen ohjeiden mukaisesti monta kertaa päivässä. Arkailee tosi paljon käden käyttöä - syystäkin vielä toistaiseksi - ja ihmettelen vaan kovasti, kuinka rohkenee koskaan enää läheä esimerkiksi maastoon pyöräilemään sitten kun lääkäriltä lupa aikanaan heltiää - vai heltiääkö koskaan.

Aikamoinen haitta siitäkin keulimisestä sitten tuli. Saikkua nyt kolmisen kuukautta takana ja lisää ehkä tullee elokuun kontrollikäynnillä.
👀👀👀
Meillä keravalaisilla on karvanoppaa ja ties mitä kivaa ikiomaa. Nyt löysin kaupasta tällaisen nimikkosuklaalevyn I 💓 Kerava makeannälän sammuttamiseen. Ostettu on mutta ei vielä maistettu.
👀👀👀
Viikonloppuna lähdettiin heti aamuvarhain vadelmaia keräämään (ja kanttarelleja). Oli tosi mukava rämpiä pitkästä aikaa pusikoissa - Jari pysytteli sattuneesta syystä tiellä tai ojan reunalla. Yhteensä saatiin marjoja pari litraa mutta sienisato jäi olemattomaksi, koska nähtiin tasan kaksi euron kolikon kokoista kanttarellia. Jätettiin kasvamaan. Ensi viikonloppuna uusi marjakeikka!

1 kommentti: