Kotimaan matkailua

29.06.2020


Helteet ohi tältä erää. Nyt kun meidän pihan puustoa kaadettiin, tänne paistaa aurinko aamusta iltaan. Tukalan kuumaa on ollut, mutta kasvit kukoistaa. Kuten esimerkiksi rypäle, joka tekee tänä vuonna ensimmäiset marjansa.

Jari on ollut lomautettuna muutamaan otteeseen ja kesäkuun alussa lähdettiin viikoksi landelle. Kalastettiin paljon ja haukea olisi tullut vaikka kuinka, mutta otettiin mitä tarvittiin ja loput päästettiin pois. Mukava ja rentouttava mökkireissu. Hyttysiä ei ollut alkuviikosta ollenkaan mutta sitten kun niitä alkoi ilmestyä, niitä riitti inisemään hermostumiseen saakka.

Junnujengi oli viime viikon meillä, että vanhemmat saivat tehdä viimeisen työviikon rauhassa raskaan koronakevään jälkeen. Joka päivä käytiin maauimalassa pulikoimassa, nukuttiin vuoronperään jokaisen kanssa teltassa. Keskimmäinen halusi ja uskalsi nukkua yksikseen. Tehtiin junalla retki rautatiemuseoon Hyvinkäälle ja käytiin Keravan kartanolla syöttämässä lampaita. Hyvin meni vaikka koti-ikävä yllätti iltaisin.

Jari on hienoista kesäilmoista nauttien fillaroinut aamuin illoin työmatkat. Lauantaina Jari fillaroi Riihimäelle, minä menin mutsi-keikan jälkeen junalla perässä. Oltiin hotellissa yö ja aamulla lähdettiin kotia kohti. Kiva ja helppo matka fillaroida.

Entäs sitten meidän lomasuunnitelmat. Meillä on junaliput Rovaniemelle ja sieltä edelleen bussikyyti Kilpisjärvelle. Päiväjunalla mennään, ollaan yö Rovaniemellä ja jatketaan seuraavana päivänä Kilpisjärvelle. Kilpisjärveltä lähdetään sitten fillaroimaan päämääränä Kerava. Yhtään ei tiedetä, mitä tuleman pitää vaikka ollaan autolla liikuttu siellä suunnalla useampaankin kertaan. Ei kuitenkaan ehkä hellettä mutta toivottavasti ei myöskään sadetta. Teltta ja keittovälineen otetaan ja yövytään mahdollisimman paljon "pusikoissa" tai leirintäalueille, sikäli mikäli niitä vielä löytyy. Ihan mielenkiinnolla odotan tätä erilaista reissua.

Ennen tuota meidän reissua viedään junnujengi Rovaniemelle muutamaksi päiväksi. Meillä on mökki vuokrattu Ounasvaaralta ja mukaan lähtee nyt myös nuorin syksyllä eskarin aloittava. Eli vauhtia riittää. Ja toivottavasti poroja, joiden näkeminen vuosi sitten Saariselällä oli reissun kohokohta.

Meillä siis kaikki hyvin näin kesäkuun toiseksi viimeisenä päivänä. Pitäisi lähteä mattopyykille tuonne matonpesupaikalle ja maalata puuvaraston ovi nyt kun sinne ei paista vielä aurinko täydeltä terältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti