Juhannushumua Tallinnassa

24.06.2013 


Aattoaamuna ekalla vuorolla LindaLinella Tallinnaan. Kiva ilma. Pyöräiltiin ristiin rastiin, käytiin torilla ostamassa älyttömän makeita mansikoita (2,50 €/kg), yritettiin kiertää Ulemiste järvi mutta kun ei löydetty oikein pientä tietä - ja liekö sitä ollutkaan - tehtiin vaan pienehkö lenkki.

Ihan vaan jäi mieltä kaivelemaan, että miten voi olla mahdollista, että Suomen toreilla ja turuilla samainen määrä mansikoita maksaisi lähemmäs parikymmentä euroa kun Tallinnassa sillä rahalla saisi jo saavillisen? Jotenkin käsittämätön yhtälö!

Aika ihmeellistä se, että kun tuolla Virossa ei noita järviä niin mahdottomasti ole niin voisi olettaa, että ne vähätkin on sitten hyödynnetty ja kaikki ilo ja hyöty niistä olisi otettu käyttöön kansalaisten keskuudessa. Ainakaan itäinen puoli järvestä (Tartu maantien varsi) oli pusikoitunut ja parimetrisellä aidalla ympäröity joten edes järven lähelle ei päässyt.

Illalla päikkäreiden jälkeen lähdettiin  kaupungille ja käytiin Kadriorgin puistossa, mikä on kyllä niin kaunis ja rauhallinen paikka että ihan hiljaiseksi vetää itse kunkin. Käytiin juomassa lasi viiniä/olutta ja syötiin.

Aamulla satoi kaatamalla. Käytiin aamupalalla ja odoteltiin sateen loppumista. Lähdettiin Rocca al Mare'en shoppailemaan ja sieltä rantaa pitkin takaisin keskustaan. Kaunis ja hyväkuntoinen pyörätie rannan tuntumassa Kalasatamaan saakka. 

Piipahdettiin rautatieaseman vieressä olevalla torilla ja herkuteltiin mansikoilla. Tarkoitus oli myös käväistä Merenkulkumuseossa, mutta jätettiin se taas kerran seuraavaan kertaan. Aikaa kun olisi ollut noin 1,5 tuntia eikä siinä sitten ehdi kuin laukata musea läpi. Kahvit ja juustokakut käytiin kuitenkin nauttimassa museon ravintolassa.

Laiva lähti klo 15 ja Helsingissä oltiin puoli viisi. Siitä fillaroitiin vielä kotiin ja kilometrejä tuli siten kaikkiaan noin 110. Ihan kiva reissu pitkästä aikaa. Nyt odotellaan kesäloman alkua ja aletaan kaivella kattilaa, keitintä, telttaa ym. kamoja nurkista ja pikkuhiljaa pakkaamaan laukkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti