Kesälomaa 2013 odotellessa

Niin se aika vain on mennä hurahtanut. Muutaman viikon kulutta on lähtö uuteen seikkailuun. Mitään ihmeellistä ei tarvitse ostella, kaikki tarpeellinen on. No, ikuinen kaasupullo-onglema - eli mistä löytää aamupuurokaasut - tietysti on sitten siellä päässä, mutta aina on siitäkin selvitty.

Karttoja on vähän tutkailtu mutta mitään kovin ihmeellistä matkasuunnitelmaa ei ole tehty. Sellainen suuntaa antava suunnitelma kuitenkin on olemassa, että Lissabonista lähdetään kohti etelää meren rantaa pitkin ja piipahdetaan Gibraltarilla. Sieltä jatketaan Sevillaan ja Sevillasta Portugalin läpi takaisin Lissaboniin. Aikaa on 3,5 viikkoa ja kilometrejä tullee yli 1 500 mutta ehkä alle 1 700. Ja jos kiire pukkaa päälle, hypätään julkiseen tai jotakin.

Vähän olen katsellut karttoja kuitenkin sillä silmällä, että missä ne vuoristot mahtaa olla. Ei liiemmin kiinnosta lähteä kiipeämään vuorenseinämiä. Ihan vaan alavaa maastoa jos olisi ainakin enin aika. Aika näyttää, kuinka tässäkin taas käy.

Juhannuksena lähdetään parin päivän pyöräreissulle Tallinnaan ja sen ympäristöön. Yleensä ollaan tehty pidennetty viikonloppukeikka sinne, mutta tänä vuonna ei aika anna myöten. Nyt ollaan yö Tallinnan hotellissa ja päivät sitten pyöräillään ristiin rastiin ja nautitaan kauniista juhannussäästä! Laiva tulee iltapäivällä takaisin ja fillaroidaan satamasta kotiin, ihan vaan juhannuksen kunniaksi. Kiva lähteä.

Virossa on hyvä pyöräillä, jopa ihan Tallinnan keskustassa. Siellä autoilijat suhtautuvat aivan eri tavalla pyöräilijöihin - niin kuin kävelijöihinkin - täällä Suomessa. Ei tarvitse pelätä tien ylitystä eikä näy kiukkuisten autoilijoiden keskisormi-infoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti