Töissä

21.09.2016

Neljän kuukauden vuorotteluvapaa ja parin viikon loma pidetty. Mitään en saanut aikaiseksi sellaista, josta olisi ollut jotakin hyötyä ja mitä piti alun alkaen tehdä. Aika meni kuin siivillä enkä osaa kyllä sanoa, mitä tein ja missä luuhasin kaiket päivät. No, se ja sama. Mukavaa aikaa kuitenkin.

Päästiin onnellisesti ja terveinä Barcelonasta ensin Helsinki-Vantaalle ja sieltä edelleen polkaisten kotiin. Sää ei ollut ihan sitä mitä Espanjasta lähtiessä, mutta ei kylmä eikä sateinenkaan. Mukava oli reissulta palata kotiin ja tuttuihin kuvioihin reilun kuukauden poissaolon jälkeen.

Heti maanantaina lähdettiin kumpikin töihin. Ei kauheaa hinkua ollut, odottihan kotona kylppäri/saunaremontti edelleen tekijäänsä, mutta lähdettävä oli. Ja ihan mukavasti meni kummallakin, ei valittamista.

Jari on eiliseen saakka pulahtanut järven hyiseen veteen huuhtoakseen pölyt itsestään, minä kahlasin povia myöten ja veri hyytyi jo siinäkin. Siirrytään nyt pikkuhiljaa uimahallin ja sukulaisten pesutiloihin ja innolla odotetaan, että valmista tulisi ensi alkuun kylppärin osalta.

Sienessä kävin kerran ja sainkin vähän kuivia kanttarelleja. Muita sieniä ei näkynyt, metsä oli rutikuiva ja maa keltaisten lehtien peitossa. Ei siis talveksi suolasieniä!

Meidän chilit olivat elinvoimaisia ja niitä tulee ihan kivasti. Kiitos naapureiden ja sukulaisten, jotka kastelivat niitä ahkerasti kun me ei oltu kotosalla. Tomaattejakin olisi tullut vaikka kuinka, mutta osa mätäni varsiin koska kukaan ei ollut keräämässä ja lopullinen kuolinisku niille oli sitten kuivuus.

Viime lauantaina oltiin Kulttuuritalolla M.A. Nummisen & Pedro Hietasen Kielletyt laulut -keikalla. Aivan verraton tapahtuma ja Nummisen tarinointi on vertaansa vailla. Ainakin minun ikäiselleni sukupolvelle, joka on kuullut ja muistaa Helga-neidit ynnä muut biisit. Joitakin vuosia - saattaa olla jopa lähemmäs kymmenen vuotta - sitten käytiin vastaavanlaisella Liput liehuvat miesten wc:ssä -keikalla, joka oli niin ikään Nummisen & kumppaneiden ja järjestettiin Kulttuuritalolla. Tuo keikka on ollut yksi parhaista koskaan käymistäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti