Lumilapio on heilunut

23.01.2018

Vihdoin ollaan päästy tekemään lumitöitä. Satanut lumi on kyllä ollut niin kevyttä, että töissä ei tuskaa ole ollut mutta hien on kyllä saanut aikaan. Tosi mukava olla pimeässä illassa muutamassa pakkasasteessa siivoamassa tonttiaan. Mutta kyllä niin kaipaan aurinkoa tai edes tähtitaivasta, jota ei sitäkään ole näkynyt pilviverhon takaa miesmuistiin.

Tuusulanjärvellä on luisteltu jo täyttä päätä. Jostain blogista luin, että jo joulun aikaan siellä on vedetty. Meillä on tämän talven luistelut edelleen korkkaamatta ja näyttää pahalta, että näillä eväin mennään jatkossakin. Nyt kun jää olisi riittävän kantavaa, lunta on satanut reilusti yli kymmenen senttiä jään päälle ja kunta/kaupunki ei ainakaan vielä ole päässyt auraamaan reittiä. Iltaisin ei töiden jälkeen halua pimeälle jäälle läheä ja valoisaan aikaan ei ole ehtinyt, ei edes viikonloppuisin. Eli odotellaan, mitä tapahtuu kun parin päivän kuluttua pitäisi paukahtaa reilusti lämpöasteita ja vesisateet päälle. Voipi olla, että luistelut jäävät tänäkin talvena vähiin tai mahdollisesti jopa kokonaan väliin.

Jari on päässyt sentään vähän ajelemaan maastoon niin viikonloppuisin kuin nyt lumen tultua myös iltaisin pimeässä. Ainakin ajoreitit ovat jäässä ja toistaiseksi vielä lumisiakin.

Käytiin Jarin kanssa matkamessuilla ottamassa vähän vauhtia ensi kesän reissuun. Ei olla edelleenkään päätetty, lennetäänkö Lissaboniin vaiko Madridiin mutta melko varmoja ollaan siitä, että Madridista tullaan kotiin sitten aikanaan. Reittivaihtoehtoja on kaksi: joko Madridista San Sebastianiin ja takaisin tai Lissabonista Porton kautta Madridiin. Minua kiehtoisi tuo jälkimmäinen, koska jäi niin hyvä fiilis muutaman vuoden takaisesta Lissabonin vierailusta. Todella kaunis merenrantakaupunki. Jari lähtisi varmasti mielellään siemailemaan pohjois-Espanjan siidereitä. Vueltan reitti ja varsinkaan sen aikataulu ei nyt oikin natsaa meidän elämään ja loman ajankohtaan. Toisaalta harmi koska se on kokemuksena mitä hienoin.

Muutama viikko ja sitten olympialaiset starttaavat. Odotukset suomalaisurheilijoiden osalta ovat ainakin minun osaltani melko vaatimattomat ja pikkuisen oikein suututtaa, että onko pakko lähettää ihan nollia! Onko se nyt laitaa, että muutaman vuoden takaiset hyvät sijoitukset ja saavutukset ovat pääsilippu tämän vuoden kisoihin? Aika erikoista! Ainoa jolta minä mitalia odotan ja uskon hyviin suorituksiin, on Kaisa Mäkäräinen. Kaikkea hyvää ja myös menestystä toivon nuorelle yhdistetyn Hirvoselle ja kaikille muillekin tulevaisuuden toivoille ja nuorille urheilijoille, jotka on mukaan valittu. Heidän edesottamuksiaan on hieno seurata.

2 kommenttia:

  1. Taitaa olla lumien luonti tässä. Huomenissa jo on luvassa oikein reilua vesisadetta. Varsinainen talvi meillä tänä vuonna :(
    Aha, että matkaa siellä suunnitellaan. Sehän tietää taas mielenkiintoisia matkakertomuksia tänne. Niitä odotellessa pitäkäähän kivaa ja mieli korkealla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka PL, kyllä vaan suunnitellaan jo tulevaa kesää innokkaasti.
      Eilen illalla paiskittiin lumitöitä vielä urakalla, tänään kahlattiin sitten sohjossa ja vedessä ja kastuttiin läpimäräksi asemalle fillaroidessa.
      Eikä taida päästä luistelemaankaan järvelle ihan heti jos lainkaan tänä talvena. Mutta kevät kohti mennään vauhdikkaasti ja kaipa tuo aurinkokin on vielä olemassa ja näyttäytyy meillekin jossain vaiheessa.
      Hyviä lenkkejä Parekin kanssa, t. i

      Poista