Vihdoin lunta

19.12.2019


Kauhea kutina ostaa lentoliput ensi kesän reissulle! Mutta ehkä vielä odotan päivän tai kaksi! Luin vuoden 2013 fillarireissua ja ihmettelin, että miten kummassa jaksoin kattilat, pannut ja kaikki vermeet laukussa polkea melkoisia matkoja per päivä ja kaikkiaan yli 1 600 kilsaa noin 3,5 viikossa. Se oli melkoinen matka keskellä kesähelteitä! Mutta ihanat muistot siitä jäi, vaikka Jari sairastuikin.

Meidän elämä on ollut viikonloppujen osalta aika kiirettä. Lauantaiaamuna loikattiin laivaan ja piipahdettiin muutaman tunnin visiitille Tallinnan joulutorille ja vähän ostoksille. On ihan mukava käydä siellä noin kerran vuodessa. Paljon oli muutakin väkeä liikkeellä, laiva ääriään myöten täynnä ja pikkujouluväkeä juhlimassa.

Eilen pääsi vihdoin lumitöihin, tänään se vähäinen lumi taitaa olla muisto vain. Ajattelin kyllä kotiin mentyäni väsätä lumilyhdyn tai jotakin muuta kivaa pientä pihalle, mutta katsotaan nyt, onko mistä väsätä.

Piparkakkuja on leivottu ja niihin on puristeltu runsaalla kädellä eri värisiä massoja. Ehkä vähän jopa liian kanssa! Lanttulaatikot on paistettu kuten myös mutsille kakku. Meidän 2,5 kilon kinkku odottaa pakasteessa viikonloppua, jolloin uuni kutsuu.
🐽🐽🐽
Minä olen lomalla tulevan perjantain ja joulun jälkeisen torstain. Tulee mukavan pitkä vapaa, josta alkupään (yhden päivän) käytän siivoamiseen ja leipomiseen ja muu aika menee laiskotellessa. Aattona haetaan mutsi ja mennään Munkkivuoreen joulupukkia katsomaan ja syömään jouluateria. Seuraavana päivänä tulee sitten ainakin Jarin mutsi meille, mahdollisesti muitakin.
🐽🐽🐽

Me ostettiin liput Bob Dylanin kesäkuiselle keikalle Hartwall Arenalle. Jo helmikuussa menen nuorimman pienen kanssa Disney on Ice -näytökseen sekä Kaupunginteatteriin syyskuussa Pientä merenneitoa katsomaan kahden vanhemman kanssa. Lasten kanssa on tosi mukava käydä siellä ja täällä, hyvällä mielin pääsee itsekin näkemään sellaista, jota muuten ei ehkä näkisi.

Kuten nyt vaikka Putous! En kuuna päivänä enkä tuskin koskaan olisi mennyt Putouksen kenraaliharjoituksiin (8.12.) ilman pieniä. Ei ole tullut mieleenkään katsoa tai seurata moista ohjelmaa tv:stä. Olikin aika haasteellista hinata itsensä Telakalle, mutta menihän se vaikka ei kauheasti antanutkaan. Lapsilla oli hauskaa ja jännää ja se kyllä riitti minulle.

🎅 Oikein hyvää joulua ja reipasta vuotta 2019 kaikille.🎅

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti