Lunta, vettä, räntää ja myrskytuulia luvassa

31.12.2018


Joulu onnellisesti ohi. Meillä meni kyllä kaikki oikein hyvin. Aattoa ja joulupukkia vastaanotettiin neljän sukupolven voimin Munkkivuoressa, jossa myös syötiin jouluateria.

Kaiken kaikkiaan oli mukava lorvia monta päivää tekemättä juuri mitään. Katsottiin paljon leffoja, Jari kävi lähes päivittäin metsälenkillä fillarilla ja minä nautin tekemättömyydestä.

Torstaina lähdettiin heti pimeän väistyttyä jäälle mielessä hiihto. Edellispäivänä oli luvattu pakkasasteita, mutta ei niitä kyllä aamulla ollut. Jään päällä oli monta senttiä märkää lunta. Ehkä parisataa metriä lykittiin ja käännettiin suksen kärjet kohti autoa ja kotiin. Ei siitä mitään tullut kun sukset upposi eikä meidän rohkeus olisi kuitenkaan riittänyt ylittää lumettomia kohtia, näytti pahaenteiseltä. Mutta kuuma tuli tuossakin mitättömän lyhyessä "hiihtämisessä". Jari on käynyt kerran tai pari Keinukallion lyhyellä ladulla, joka on ollut hyvässä kunnossa. Ja väkeä mustanaan.
👀👀👀
Uusi vuosi tuokin minun elämääni melkoisen muutoksen: jään eläkkeellä syyskuussa, vau! Ja kyllähän se tietysti Jarin elämäänkin vaikuttaa ja toivottavasti positiivisesti. Kymmenien vuosien työura on takana ja eläkepäivät alkavat heti kun siihen vain on mahdollisuus. Eläkkeelle jäämisen "harjoittelu" alkaa heinäkuussa lomalla ja jatkuu siitä sujuvasti eläkepäivillä. Kyllä odotan, se on varma. Pitäisi hankkia "aamukampa" helpottamaan odotusta.
👀👀👀
Kesäsuunnitelmista sen verran, että elokuun alussa lähden pienten kanssa Saariselälle muutamaksi päiväksi koulun alkua odottelemaan. Jari ehkä lähtee mukaan, ehkä ei. Siellä olisi kyllä hyvät maastot pyöräillä joten voi olla, että lähtee ja vuokraa sieltä fillarin. Minulle riittää pienten kanssa vaeltelu lähitienoilla. Mennään lentäen ja liikutaan sitten julkisilla kentän ja majoituspaikan väli.

Fillarimatkan lentoja ei ole vielä varattu, mutta kyllä meillä on melko selvää, mihin mennään ja milloin. Varataan ehkä ihan lähipäivinä. Kolmen viikon suunnitelma on alustavasti sellainen, että lennetään Barcelonaan, sieltä Gironaan pariksi yöksi ja sitten rannikon kautta Ranskan puolelle pieni retki. Sieltä jatketaan kohti Andorraa mutta ennen sitä koukataan Espanjan puolelle ja sisämaan kautta kohti Barcelonaa. Mäkistä tulee olemaan. Onkohan minulla jokin ruuvi löysällä, kun pitää lähteä itseään rääkkäämään tuonne vuoristoon? Varsinkin, kun en ole mikään etukäteentreenaaja enkä muutenkaan mikään urheilullinen fillaristi.

Jos olisi aikaa enemmän, oltaisiin varmasti lähdetty Madridista tai Lissabonista kohti Coruñaa ja sieltä Biskajanlahden rantoja pitkin Bilbaoon ja edelleen Madridiin. Nämä paljon aikaa vievät ja kilometrimääriltään melkoiset retket saavat odottaa tulevia kesiä. Ja jos ei enää sitten eläkemummo jaksakaan, sitten mennään oivallisella vaihtoehtokyydillä eli julkisilla.

Hauskaa alkavaa vuotta 2019 ja paljon, paljon mielenkiitoisia ja jänniä juttuja!

2 kommenttia:

  1. Erittäin hyvää vuotta 2019 teille!
    Suunnitelmanne vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. Toivotaan, että kaikki haaveenne toteutuu täydellisesti.
    T: Pike Lind

    VastaaPoista
  2. Moi PL, ja samoin hyvät toivotukset sinne.
    Haaveet ... hmmm. Nyt jo tiedän, että unelmista on turha haaveilla, puhumattakaan täydellisyydestä. Mutta ei haittaa, tätä - hikeä, hienoja hetkiä ja upeita maisemia - me halutaan. Kunhan vaan jaksaisi pyörittää!
    Koska nähdään?

    VastaaPoista