Kudontapuuhissa

01.03.2019


En ole tähän ikään kutonut ensimmäistäkään villasukkaa MUTTA nyt on yksi sellainen valmiina. Vielä kun saisi toisen tehtyä ja vielä kun siitä tulisi samannäköinen ja kokoinen kun tuo ensimmäinen. Harmittaa vaan, että miksi piti aloittaa aikuisten sukista kun pienemmilläkin olisi käyttöä ja paljon, paljon vähemmällä olisi päässyt.

Tumpelo on tumpelo eikä tuo keskittyminenkään parasta mahdollista laatua ole. Kun ei jaksa kauaa samaa asiaa hieroa!
👀👀👀

MM-hiihdoista enkä varsinkaan suomalaishiihtäjistä sitten sano kuin sen, että hyvä yhdistetyn miehet! Teissä on tulevaisuus!
👀👀👀
Käytiin katsomatta Green Book sekä The Favourite. Ensimmäinen oli surullista katsottavaa enkä voi ymmärtää, että miksi ja miten vielä tänäkin päivänä joku luulee olevansa parempi ihminen ja etuoikeutettu moneen asiaan vain ihonvärinsä perusteella. Muuten leffa ei mitenkään ihmeellinen ollut, kaiken seuraavaksi tapahtuvan saattoi arvaa etukäteen. 

Kuitenkin terveellistä nähdä ja pisti se taas kerran miettiä, millaisessa maailmassa edelleen elämme vaikka leffa perustuikin löyhästi jo useamman vuosikymmenen päähän. Silmät kostuivat niin Jarilla kuin minullakin. 

The Favouriten halusin nähdä ainoastaan siksi, että pidän Olivia Colamanista. Ja ihan hyvä oli tässäkin leffassa.
👀👀👀
Green Bookin arvostelu lukiessani noin viikko sitten, eteen tuli James Baldwinin teos "Jos tämä katu osaisi puhua" vuodelta 1975. Kirjastosta sellainen vielä löytyi ja nyt työmatkat menevät sitä lukiessa. Baldwinilla on muitakin teoksia, jotka olen kyllä varmasti aikanaan lukenut ja ehkä tämän nyt lainaamanikin.
👀👀👀
Ei taida Jarillakaan olla enää asiaa ennen seuraavaa talvea hiihtelemään lankuilla metsään. Hän tervasi suksen pohjat noin kolme viikkoa sitten, laittoi ne ulos kuivumaan kuusen alle ja sen jälkeen on ollut kova tuuli jos toinenkin. Kuusesta on varissut nelanen poikineen tervaan, joka ei edelleenkään ole kuivunut - eli kesää ja auringon kuivatusta odotellessa.
 👀👀👀
Ajattelemisen aihetta tässäkin https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/maailmanloppu-on-lahempana-kuin-uskotkaan-sen-voi-ymmartaa-jos-kiipeaa-korkealle-kalliolle-helsingin-pasilassa/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti