Yhtään en valita

10.06.2019


vaikka helle on painanut voimalla päälle. Ihan avosylin ja reippain mielin otan vastaan kaiken mitä annetaan. Kyllä tätä on niin odotettu, että nyt vaan ollaan ja nautitaan.

Meillä on päivät menneet töissä ja illat talon rapsuttelussa mutta maalaamaankin on jo päässyt. On se niin mukava katsella puhdasta ja uutta maalipintaa. Nyt kun illat ovat lämpimiä ja tekemistä riittää, niin ihan ilta yhdeksäänkin vierähtää ulkopuuhissa. Ja se on meidän kohdalla jo myöhäistä.

Niin kiirettä ei kuitenkaan ole pitänyt, etteikö huvituksillekin löytyisi aikaa. Käytiin näet katsomassa pari leffaa, joista ensimmäinen oli viikko sitten lauantainen "Rähinöintiä ja rock & rollia". Elokuva kertoi rauhattomasta Asbury Parkin kaupungista, jonka vuoden 1970 rotumellakka repi kahtia ja lamaannutti 45 vuodeksi. Dokumenttimuotoisessa leffassa palataan legendaariselle Upstage Culibille ja nähdään ja kuullaan mm. Steven Van Zandtia sekä Bruce Springsteenia.

Maanantaina sitten oli vuorossa Elton Johnista kertova "Rocketman". Erinomainen leffa vaikken mikään Elton John -fani olekaan. Taron Egerton, joka esitti Elton Johnia, lauloi itse kaikki leffassa esitetyt biisit ja tosi hyvin sen tekikin. En voi ymmärrä, miksi elokuvaa on joissain maissa leikattu ja poistettu homokohtauksia. Näin ei kuitenkaan ehkä Suomessa ole tehty. Sehän on Elton Johnin elämänkertaleffa ja hän on itse myöntänyt olevansa homo. Mitä ihmettä, onko oikein lähteä peittelemään tai muuttelemaan tiedossa olevaa totuutta? En voi kuin hämmästellä, kuinka ahdasmielistä! Toisaalta sitten taas ollaan hyväksymässä mitä iljettävämpiä ja ahdistavimpia asioita ja sanomisia, Suomessakin.

Junnujengi oli koko viikonlopun meille ja pois vanhempiensa jaloista, kun siellä päässä roudaavat rojut takaisin putkirempontoituun kotiin. Käytiin lauantaina sekä sunnuntaina maauimalassa ja muu aika oltiin pihalla tehden kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä. Kinastelua, itkua ja painimista mahtui noin joka toinen tunti joukkoon.

Lomauutisista sen verran, että viikon loma odottaa juhannuksen jälkeen ja sitten parin työviikon jälkeen alkaa todella pitkä ja ansaittu vapaa! Ja sellainen viesti tuli vielä, että meidän lento sinne päin siirtyi useammalla tunnilla myöhemmäksi. Huono homma meille sikäli, että kentältä kun lähdetään parinkymmenen kilsan päähän majoituspaikkaan polkemaan, on jo pimeää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti