Puusavottaa riittää pitkälle kevääseen

25.03.2020


Meidän pihasta kaadettiin puita. Itse lähdin fillaroimaan tai kävelemään siinä vaiheessa kun alkoivat varsinaisen kaadon. En pystynyt katsomaan tai olemaan edes samalla tontilla kun pelotti heidän puuhastelu korkeuksissa. Kaikki meni hyvin - kiitos ammattitaitoisten metsurien . Meille jäi paikka paikoin puolentoista metrin oksaläjät siivottavakasi ja halkomishommia todella paljon.

Haluttiin hyödyntää polttopuuksi niin paljon kun mahdollista, joten oksasavotta oli ensimmäinen. Läjien raivaaminen oli haastavaa, koska oksat olivat niin sikin sokin. Saatiin kuitenkin kolmen päivän aikana raivattua piha ja karsittua oksat, siirtolava oli ääriään myöten täynnä poisvietävää. Nyt meillä on sitten siellä täällä röykkiöittäin kuusen ja koivun pätkiä, joista osa ollaan jo halottu koneella ja pienet kirves- ja käsivoimin. Ihan mukavaa liikuntaa sekin, vielä tässä vaiheessa. Voi se tympääntyminen vielä iskeä.

Suurimman pihakuusen - sen kolmilatvaisen - tyvi oli noin metrin levyinen ja tuossa pihalla odottaa nyt  hienoja "levyjä" jatkokäsittelyä eli moottorisahaa ja kirvestä. Niistä tulisi komeita pöydän kansia pihalle, mutta ei taida nyt olla kiinnostusta eikä niitä taida jaksaa edes pyöritellä paikasta toiseen. Tulee olemaan työlästä saada ne pienemmäksi, mutta kyllä me kahdestaan saadaan ne ja nuo monet muut pölkyt nujerrettua.

Aikaahan meillä on ja Jari on lomautettuna maanantaista alkaen, takarajaa ei ole ilmoitettu. Suunnitelmissa oli kyllä lähteä landelle, mutta jos "rajat" menevät Uudenmaan osalta kiinni, ei onnistu. Siellä olisi vielä päässyt pilkillekin tai jopa luistelemaan, kuten mökkinaapuri on tehnyt.

Meillä on lähipiirissä muistisairas ikäihminen, joka ei tiedä eikä varsinkaan muista karanteeneista eikä muistakaan suosituksista yhtään mitään. Pelkoa siitä, että hän lähtisi johonkin, ei ole mutta se, että miksi me sisarukset ei käydä hänen luonaan, unohtuu. Se on raastavaa ja surullista. Nyt ollaan sovittu, että vain minä käyn hoitamassa pari kertaa viikossa kotiaskareet ja kauppakeikat, muut pysyvät toistaiseksi pois. Onneksi kotihoito käy aamuin illoin, mutta päivä on pitkä ja tylsä.

Kukapa olisi uskonut, että tällainen virus tulee ja keikauttaa koko maailman ylösalaisin. Että se tulee koskemaan aivan kaikkia ihmisiä maapallolla, toisia enemmän, toisia vähemmän. Mutta jokainen saa osansa ja ties kuinka pitkäksi aikaa. Siitä saavat osansa niin rikkaat kuin köyhät ja maailma tulee varmasti olemaan erilainen, kun tämä on ohi. Meillä Suomessahan odotellaan vasta tartuntahuippua, joten jaksamista ja positiivista ajattelua kaikille. Kaikki hoituu ennemmin tai myöhemmin tavalla tai toisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti