Lunta enemmän kuin koko talvena

03.04.2020


Viime yönä satoi lunta viitisen senttiä. Eli nyt sitä on enemmän kuin koko talvena yhteensä. Ulkona on kyllä kaunista nyt, kun aurinko paistaa ja vitivalkoinen lumi peittää maan. Yöllä oli aikamoinen myrsky, mutta nyt ei onneksi tarvinnut pelätä puiden kaatumista talon päälle, koska niitä ei ole talon välittömässä läheisyydessä.

Meidän puusavotta on hyvällä mallilla. Ollaan pilkottu ja pinottu ehkä noin puolet, suurimmat vielä odottaa tuossa lumen alla käsittelyä. Ilmat ovat olleet tähän saakka suosiolliset ulkona oloon, mitä nyt varpaat ovat palelleet seisoskellessa. Eilen laitoin kaikki pihatontut ja tuuliropelit paikoilleen, tänään aamulla ne olivat sitten peittyneet lumeen kuten myös kaikki ruukkunarsissit.

Jarin lomautusta on nyt viikko takana. Joka aamu tuo on singahtanut juoksulenkille useimmiten pururadalle, koska metsässä on märkää. Kaikki mallillaan täällä ja odotellaan Uudenmaan rajojen avautumista, että päästään Savoon mökille ainakin muutamaksi päiväksi.

Koronavirus ei ole meihin kumpaankaan iskenyt, mutta nyt taitaa olla niin ikävästi, että junnujengin äiskä on siihen sairastunut oireista eli päänsärystä, lihaskivuista ja pienestä kuumeilusta päätellen. Sehän tästä vielä puuttuukin. Junnuja alkaa olla ikävä. Ollaankin soiteltu ja viestitelty tiheästi ja aprillihuijaus meni täydestä vaikka muuta väittivät. Junnujengi tulee ehkä virpomaan viikonloppuna, mutta sehän menee tänä vuonna niin, että me pysytellään sisällä ja junnut virpovat tuolla ikkunan takana. Ei uskalla ottaa riskejä tartuntaan, koska minulla on visiitit mutsin luokse pari kertaa viikossa.

Ollaan jo haikailtu kesän reissusta, joka ei ainakaan todennäköisesti suuntaudu eteläiseen Eurooppaan. Ihan vaan kotimaan matkailun merkeissä ehkä fillarilla, ehkä kanootti auton kyydissä ja Lemmenjoelle tai jotain. Uudet Madventures  -jaksot alkoivat tv:stä ja ensimmäisessä jaksossa kaksikko seikkaili juuri Lemmenjoen kultamailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti