Pohjoisen hellettä

09.08.2020

Tänään sunnuntaina ollaan Jarin kanssa Rovaniemellä. Matka tänne alkoi VR:n voimin eilen aamulla Helsingin rautatieasemalta. Pitkän ja helteisen ajelun jälkeen kotiuduttiin klo 17 aikoihin Rovaniemelle ja Hotelli Aakenukseen.

Oltiin varattu pyöräpaikat etukäteen. Melkoisen hankala systeemi fillareille, mutta saatiin ne plus yksi pyörä telineisiin. Loput jäivät ilman paikkaa ja seisoivat lattialla milloin kenenkin tiellä. Tiedä sitten, mikä systeemi tuossa VR:n fillarin etukäteen varauksessa oikein on kun niitä loppupeleissä on kuitenkin eteinen täynnä. Tarvitaanko varausta lainkaan vai onko se niin, että nopeat syö hitaat olitpa varannut tai et.

Palataan vielä tämän viikon alkuun, kun tultiin junnujengin kanssa lentäen tänne Rovaniemelle. Mökki meillä oli Ounasvaaralla. Ihan ok reissu, vaikka eihän täällä oikein mitään ihmeelistä kesäisin ole. Varsinkaan nyt, kun korona hillitsee menoa jo muutenkin. Kylpylään oltaisiin lapset viety, mutta siellä oli silloin reilu sata leiriläistä joten päätettiin olla menemättä tungokseen. Käytiin yhtenä päivänä Ranuan eläinpuistossa, koska meillähän oli auto vuokrattu, joten päästiin hyvin liikkumaan. Eläinpuisto olikin mukava elämys jääkarhuineen, pöllöineen ja kotkineen.

Jari vuokrasi sähköpyörän ja ajeli päivän Ounasvaaran rinteitä. Käveltiin paljon, kerättiin mustikoita ja käytiin uimassa Kemijoen uimarannalla ja muutama tunti meni, kun lapset patosivat pientä jokeen laskevaa puroa.

Sää oli kaikkina päivinä ihan hyvä, jopa helteinen, vaikka välillä vähän satoi. Itikoita ja mäkäräisiä oli vähän eikä porojokaan montaa nähty. Käytiin lähtiessä syömässä poronkäristys, jonka löytämiseen piti käydä kysymässä neuvoja infopisteestä. Lapsilla on hyvä koronatietämys ja maskipakko lentokoneessa ei tuottanut tuskaa edes pienimmälle. Mukavaa oli ja nähtiin vähän erilaista Lappia tällä kertaa.

* * *

Nyt ollaan siis kahden reissussa ja täältä matka jatkuu vielä aamupäivän aikana bussilla Kilpisjärvelle. Siellä pitäisi olla joskus ennen kuutta illalla. Mikäli sää sallii ja pysytään paikallamme, jäädään sinne pariksi yöksi. Kiivetään Saanalle ja kierrellään ihastellen maisemia. Ollaan joskus vuosia sitten käyty Saanalla, mutta eihän niihin maisemiin kyllästy, joten nyt uusiksi. Yövytään teltassa ja nautitaan Lapin raikkaista öistä.

Laitan tekstiä ja kuvia kunhan sellaisia alkaa tulemaan. Kilpisjärveltähän me käännytään sitten kotia kohti. Reitti on vielä avoin, katsotaan sitten kun se aika koittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti