16. pv / 12.07.2021 / Vuokatti - Aronsalmi /101,1 km

Teltta läjään, polkaisu Vuokattiin hotelliaamiaiselle ja matkaan. Lämpötilat keikkuivat jo heti aamusta hellelukemissa, aurinko paistoi. Lähtökuopissa oli myös joitakin "keltapaitoja" eli Team Rynkebyn jäseniä, jotka pyöräilevät vuosittain vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Kohti Juukaa tien kunto oli ihan ok, tasaista ja vähän liikennettä. Sadan kilometrin matkalla osui tasan YKSI maatilamajoituspaikka, josta sai piristyskahvia, limua ja jädeä. Että kyllä on hiljainen ja autio kylätie. Tai ei edes kylätie vaan iso tie numero 6.

Aronsalmen grillikioski oli keidas erämaassa: ostettiin kokikset, makkaraperunat ja kahvit. Siellä oli pariskunta kolmen pojan kanssa ja he innostuivat meidän matkanteosta niin paljon, että suunnittelivat vakavasti hankkivansa kunnon pyörät ja vermeet ja lähtevänsä myös reissaamaan pitkiä matkoja. Kokeilivat pyörien painoa ja ihastelivat sitä, että kaikki on saatu mahtumaan niin pieneen tilaan. Jari vähän varoitteli ja sanoi, että kannattaa harkita vielä ennen kuin säntää ostoksille!

Grillikioskilta luikaus eteenpäin oli tien varressa kyltti "mökki vuokrattavana", sinne ja sassiin. Saatiinkin oikein kiva mökki omalla rannalla, veneellä ja saunalla ym. herkuilla eikä naapureitakaan ihan nurkan takana. Piipahdettiin vielä gillikioskilla juomaostoksilla ja paluumatkalla mökille yksi pyöräilevä pariskunta tuli vastaan ja huikkasivat, että 150 kilsaa takana ja matka Nurmeksen leirintäalueelle. Kauheita ajopäiviä helteellä! 

Illan päätteeksi Jari pulahti uimaan mökkirannassa, käytiin soutelemassa ja heiteltiin virveliä: kuha ja ahven, jotka palautettiin kasvamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti