15.pvä / 11.07.2021 / Ristijärvi - Sotkama/Vuokatti / 68 km

Voi hyvät hyssykät! Meillä oli kyllä elämämme raskain ajopäivä tänään. Ei naurattanut eikä itku ollut kaukana. Kaksi 8 prossan tapponousua, joista toisen jouduin kävelemään. Ei vaan voimat riittäneet vääntää.

Kontiomäellä etsittiin kahvipaikkaa, turhaan. Veivattiin eteenpäin, nähtiin yksi kuollut kyy eikä sitten muuta merkillistä tai edes mainitsemisen arvoista.

Yksi todella kaunis paikka löytyi toisen tapponousun jälkeen eli Naapurivaara. Oli kyllä hienot maisemat ja laajalle. Lisäksi "huipulla" oli huvikeskus, joskaan ei siellä piipahdettu. Tanssia ja jytkettä lienee koko kesän.

Käytiin syömässä Sotkamon keskustassa ja palattiin sitten takaisin tänne Vuokatille. Kaunis reitti. Täällä leirintäalueella alkoi sataa ja ukkoskaa kun tultiin tänne. Leirintäalue on lähinnä tarkoitettu asuntoautomatkalaisille ja meidän pikkuriikkinen teltta onkin lajissaan ainoa.

Täällä Vuokatilla on paljon ainakin rullahiihtäjiä, suhina kävi takana kun lähdettiin oluelle/viinille tuolle pidemmälle. Aika helposti heittivät meistä ohi. Meidän reidet huutaa armoa kun polkaistaan fillari liikkeelle. Pitäisikö venytellä? Mutta kun teltassa ei mahdu eikä viitsi tuohon märkään maahankaan heittäytyä.

Kaikesta ruikuttamisesta meillä on kaikki ihan hyvin. Olen EM-jalkapalloveikkauksessa 45., mestariksi veikkasin Italian. Poikani on 15. ja tämä onkin eka kerta kun hän kepittää mutsinsa tässä lajissa ja tietämyksellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti