14.pvä / 10.07.2021 / Suomussalmi -  Ristijärvi / 57,8 km

Yö pienessä ja kuumassa mökissä. Helteet jatkuvat edelleet. Kova nousu heti kurvatessa vitostielle. Ajeltiin vitostien reunoja, ei paljon liikennettä ja hyvä tie ajella.

Kauhea sanoa, mutta kyllä niin paljon tympii nämä maisemat ja pitkät matkat paikasta toiseen että tätä muijaa ei näillä kulmilla toiste ainakaan pyörän kanssa tulla näkemään. Jos vertaa vuoden takaiseen Kilpisjärvi - Kerava -reisuun, niin tällä matkalla ei ole tuntunut yhtään kertaa, että oltaisiin menty alaspäin. Vuosi sitten Kilpisjärveltä aina Keski-Suomeen mentiin alamäkeä, sitten vasta alkoi olemaan nousuja. Nyt taas riittää päivästä toiseen pitkiä nousuja.

Tänään tuli tonni täyteen, matkaa jäljellä Kontiolahdelle 200-300 kilsaa ja siitä kalareissun jälkeen Joensuuhun ja junalla kotiin.

Ristijärvellä otettiin telttapaikka tosi kivasta leirintäalueelta. Yö teltassa, koska päivä oli taas niin hikinen - pyörän mittari näytti +40. Ajateltiin, että vähän edes ilma vaihtuu teltassa. Ja vaihtuihan se ja saatiin nukuttua ihan mukavasti. Se meidän teltta vaan on niin pieni, että kun toinen kääntää kylkeä, toisenkin on käännettävä. Eikä sinne sisään mahdu mitään laukkuja, vaan me nippa nappa. No, oma valinta. Tilavampikin olisi ollut kotona, mutta ihan vaan painoa ajajteltiin - urpot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti