13.pvä / 09.07.2021 / Peranka - Suomussalmi / 82,5 km

Olipa hyvät yöunet, ei hiki virrannut. Aamupala jälkeen polkaistiin matkaan. Pitkiä nousuja ja olihan siellä sitten vastapainoksi pitkiä laskujakin. Aurinkoista ja kuumaa. Pepsiä meni puolitoista litraa. Länsituuli, joten sivutuuli. Maisemat sitä mitä ne nyt ovat olleet muutaman päivän.

Käytiin tullessa pienessä kyläkaupassa ja täällä Suomussalmella sitten heti torille, joska ostettiin mansikoita ja lakkoja. Matkalla pysähdyttiin suon laitaan syömään lakkoja ja joku sanoi, että niitä tulee paljon tänä vuonna.

Ja sitten pysähdyttiin Hiljaisen kansan luona. Ollaan tutustuttu kansaan aiemminkin ja joka ikinen kerta se saa yhtä hiljaiseksi. On niin vakuuttava. Otettiin junnujengille kuva joka "piilotettiin" Jari ja laitettiin viesti, että kuka/mikä ei kuulu joukkoon. Ei ole tullut vastausta vielä.

Täällä Suomussalmella kaupassa käynnin yhteydessä nähtiin fillaristi. Oli menossa Näätämön kautta Norjaan, oli tulossa Helsingistä ja aikomus myös sinne palata elokuun alussa. Oli hänellä urakkaa kerrakseen, ajeli kolmensadan euron kolmevaihteisella Helkamalla, ilman kypärää. Yöpyi pusikoissa ja söi pastaa ja banaaneja. Matkusti pienellä budjetilla, kuten edellä kerrotusta varmaan huomasittekin. Onnea ja menestystä, sitä näet tarvitaan.

Meillä kaikki ihan hyvin. Oikean silmän alusta on turvoksissa ja haittaa näkökykyä, koska siihen on tuikannut joku elukka. Paarmoja ei suuremmin häärinyt tänään ympärillä eikä muitakaan elukoita ole nyt eilisten karhujen jälkeen näkynyt lukuunottamatta pari poroa.

Huomiseksi luvattu taas lähelle kolmeakymmentä astetta ja aurinkoa, uuvuttaa nämä helteet. Ja heti kun tästä leirintäalueelta - ollaan mökissä - lähdetään, on hillitön, pitkä nousu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti