12.pvä / 08.07.2021 / Kuusamo - Peranka / 80,4 km

Syötiin hyvä aamiainen hostellissa huonosti nukutun yön jälkeen. Oli älyttömän kuuma, ei ilmaistointia eikä ikkuna auki oikein voinut nukkua. Pöydälle pyri jonkinlainen tuulekin, mistä ei paljon iloa ollut.

Hyvä tie ajella, kova vastatuuli ja satoi silloin tällöin. Pysähdyttiin Kuusamon suurpetokeskuksessa ja käytiin karhukierroksella. Meidän opas kertoi mielenkiintoisella tavalla ilveksen, karhun ja koirasuden elämästä siellä. Koirasusi on niin vaarallinen elukka, että keskuksessa olevat naaraat eivät enää lisäänny.

Ja nähtiin vilaukselta pikkukarhu, joka oli Sulo-hoitajansa kanssa lenkillä. Kuvaakaan en oikein kunnosta saanut kun olivat niin kaukana. Ihan mukava kierros. Välillä vettä tuli kaatamalla.

Kuusamon jälkeen alkoi juhannusta edeltäneen myrskytuhojen jälkiä näkyä. Puita oli kaatunut ja tosi, tosi paljon. Joku leirintäaluekin oli matkalla saanut oman osansa ja jouduttiin sulkemaan. On siinä rytinä käynyt!

Sateen jälkeen taivas taas kirkastui, pyörän mittari näytti +31. Yhtään fillalristia ei näillä seuduilla ole näkynyt.

Perankassa suunnattiin Hossanportti -nimiselle leirintä/mökkialueelle. Yö nukuttiin teltassa, koska halvin mökki olisi maksanut 130 euroa! Mukava paikka järvenrannalla. Siellä oli myös hauskan näköisiä riippuvia telttoja vuokrattavaksi. Tyydyttiin kuitenkin ihan omaan Haltiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti