Kuusamon ihmemaassa

09.07.2021

Viikko sitten sunnuntaina lähdettiin junnujengin kanssa Kuusamoon. Meitä ei ihan sää suosinut, sillä neljän päivän reissusta puolet oli sateisia ja kokeita. Alkupäivinä päästiin kuitenkin Rukalle ja pienelle karhunkierroksen riippusiltakokemukselle.

Meidän majoitus oli lähempänä Kuusamoa kuin Rukaa, mutta oikein mukava huoneisto suurella terassilla. Ihan vieressä oli kirkasvetinen ja hiekkapohjainen lampi, jossa junnut ja Jari kävivät uimassa päivittäin säästä ja koleudesta välittämättä.

Käytiin toisena sateisena päivänä Suurpetokeskuksessa Juuso-karhua katsomassa. Nyt karhut olivat virkeitä ja kaikki tulivat näyttäytymään. Kuultiin tarinoita karhuista ja muista keskuksen eläimistä tällä kertaa eri oppaan kertomana kuin mitä lomareissulla. Mielenkiintoisia ja surullisiakin eläintarinoita. Poroja oli paljon, kuukkeleita ei näkynyt ensimmäistäkään.

Jari vuokrasi Rukalla maastopyörän ja fillaroi muutaman tunnin komeita maisemia ihastellen.

Torstaina aamusta lennettiin takaisin kotiin ja nyt ollaan keskitytty kotiaskareisiin. Jari on vähän ajellut maantiellä sekä maastossa mitä nyt säät ovat antaneet myöten. Viimeinen lomaviikko pyörähti hänellä käyntiin nyt eli paluu normaaliin on käsillä tuota pikaa. Lähdetään ehkä vielä pyöräilemään tällä viikolla johonkin, jos ei satele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti