Huipulla tuulee

31.05.2022

Kesäkelit täällä, aurinkoa, poutaa mutta tuulista.

Eilen sähköavusteisilla Kaunispäälle

tuntureita pitkin. Lunta oli paikoin pohjoisrinteissä puolisen metriä, vettä kuruissa mutta muuten ihan ok. Oli toki raskasta työntää rinteessä lumihangessa, mutta kun apua oli tarjolla, pärjäsin. Ylhäällä oli raaka ja kova tuuli, aurinko paistoi. Eka kerta minun kohdallani tämä sähköpyöräjuttu, tykkäsin kovasti. Takaisin hiihtoladun pohjaa, märkää ja pehmeää. Kilsoja tuli reilu kolmekymmentä.

Kaunispäällä kahvit, ei ollut käteistä mukana kun siellä oli laitteet vaihdossa eikä korttimaksu ollut mahdollista. No, Jari polkaisi illalla kuittamaan velat. Lähdin vastaan, ei kohdattu ennen kuin Saariselän keskustassa. Jari oli oluella, minä liityin seuraan pää punaisena. Oli näet melkoinen vastatuuli paluumatkalla.

Tänään lähdettiin aamukahdeksalta polkemaan ikiomilla munamankeleilla Ivaloon. Tuossa Saariselän jälkeisessä pitkässä mutta loivassa "magneettimäessä" menomatkalla joutui polkemaan alamäkeä. Tuuli oli sivusta ja vastaan, muuten aurinkoista. Poroja nähtiin mukavasti, muuten kaunista kangasmaastoa, paljon pieniä puroja.

Ivalossa kahvilla ja korjauttamassa silmälasit, jotka levisivät kaikilta irtoavilta osiltaan. Onneksi harjosivat Ivalossa eikä täällä.

Paluumatka sujui mukavassa myötäisessä tuulessa. Magneettimäkikin tuli mitattua: pituutta 3,5 km ja nousua max 4 prossaa. Enpä muista, milloin olisi yli kahtakymppiä ylämäkeen polkenut, nyt poljin. Matkaa kertyi täältä Saariselältä Ivaloon ja takaisin kaikkiaan 65 kilsaa.

Huomenna mennään ajelemaan Urupäälle ja ehkä muuallekin tunturiin, sähköavusteisilla. Tänne oli luvattu ihan mukavia ilmoja joten täytyy ulkoilla mahdollisimman paljon. Kevät on edennyt täällä vauhdilla jo meidän muutaman oleskelupäivän aikana. Lumet sulaneet tien viereltä ja koivuihin tullut pienet lehdet. Täällä on ihan just kesä - ja varmaan miljoona mäkäräistä ja paarmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti