Lalin - Ourense / 55 km

16.8.2022

Tänään tiistaina on jo 15. reissupäivä.

Meillä oli vilpoinen ja kostea päivä ajella tänne Ourenseen. Aamuyöstä oli satanut, aamulla lähtiessä lämpömittari näytti +12, poutaa mutta pilvistä. 

Varpaat paleli sandaaleissa. Meitä kyllä lohdutettiin, että helteet ovat tulossa. Kumpi parempi näin pyöräilijän kannalta?

Ensimmäiset 17 kilometriä oli loivaa nousua, noustiin noin 800 metriin. Sitten tuli hienoja, pitkiä laskuja, nousuja, komeita maalaismaisemia. Vettä saatiin niskaan monta kertaa. Sadevermeet päälle, sadevermeet pois. Lämmin se siinäkin peuhaamisessa tulee ja varsinkin, kun ilma ei kierrä sadeasun alla minkään vertaa. Tie N-525 oli hyvä ajella, liikennettä oli vähän ja tie erinomaisessa kunnossa. 

Kyliä ja kahviloita, joihin olisi voinut mennä sateelta suojaan, harvakseen. Yksi sellainen suojapaikka kahviloineen löytyi ja sen talon kulmalla oli iso papukaija viihdyttämässä ohikulkijoita. Kun sille jotain sanoi, se huikkasi "hola" ja aloitti erilaisten temppujen esittelemisen. Milloin roikkui nokallaan, milloin taas levitti siivet ja roikkui kynsillään. Kyläläiset kävivät rapsuttelemassa sitä, me ei uskallettu koskea. Lähetin junnujengille videon linnun touhuista piristykseksi, kun ovat toista kierrosta koronan kourissa.

Covid -viruksesta sen verran, että kun tänne reissuun lähdettiin, pakattiin mukaan läjä maskeja. Oli näet varoiteltu, että kaikissa julkisissa paikoissa ja mahdollisesti muuallakin (esim. hotellit) vaaditaan maskin käyttö. Vaan eipä ole vaatiduttu eikä täällä kukaan käytä maskia. Me käytetään jos mennään johonkin ruuhkaiseen kauppaan tai vastaavaan, muuten ei. Lennolla Lissaboniin ja junassa Portoon niin ikään käytettiin. Ainoastaan Santiagon katedraaliin pääsy vaati maskin.

No, nyt kuitenkin ollaan täällä Ourensessa. Tässä kaupungissa on valtavat korkeuserot. Kun kävelee täällä ns. keskustan puolella kohti jokea, joen toisella puolella näkyy kuinka tie nousee korkeuksiin heti joen jälkeen kaupungin laidalla. Täällä löytyy jäänteiteitä roomalaisten kuumien lähteiden luo perustamasta kylpylästä. Välillä satoi reippaasti, joten kovin pitkiä lenkkejä ei täällä olla kävelty. Näillä kulmilla oli jokin aika sitten metsäpaloja ja olen tsekannut aamuisin lähtiessämme, että onko varoituksia annettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti