Ei lunta, ei tähtitaivasta

09.02.2016


Täällä eteläisessä Suomessa on saatu vettä niskaan keskellä parhainta sydäntalvea. Lunta on siellä täällä pieniä lämpäreitä, kävely/pyörätiet ovat sulaneet hiekalle. Kelit ovat siis kerrassaan keväiset ja lämpötila liikkuu reippaasti plussan puolella. Taivas on ollut jo jonkin aikaa paksun pilvipeiton verhoama eikä näin ollen aurinkoa ole näkynyt puhumattakaan tähtitaivaasta. Valoa riittää jo iltaisin pidempään, mutta mitenpä sitä hyödyntäisi ulkonakaan kaatosateessa.

Jari on käynyt kuitenkin hiihtämässä joka ikinen päivä. Latu tuskin on kehuttava, mutta etenemään pääse sukset jalassa ja eikös se silloin ole hiihtämistä. Tulevana lauantaina jatkuu hiihtokoulu, joten ei tämä talvi vielä ohi ole harrastajien osalta.
* * *
Mitäpä jos nyt vähän avautuisin meidän tulevan kesän reissusta. Meillä on siis vakaa aikomus hakeutua sinne, missä Espanjan ympäriajoa ajetaan. Madridista polkaistaan kohti pohjoista ja siellä rannikon tuntumassa ajetaan useampi etappi, joita on tarkoitus mennä katsomaan. Majoituskin on jo yhdelle yölle varattu, koska sinne suuntaa joukko muitakin asiasta kiinnostuneita meidän lisäksi.

Tämän vuoden Vueltan reitti kulkee myös Valencian ja Alicanten nurkilla, mutta me koluttiin viime vuonna näitä rantoja eikä haluta sinne enää palata. Nyt suunta on siis kohti pohjoista ja uusia hienoja paikkoja, maisemia ja seikkailuja.

Minä mokasin meidän matkoja varatessa siten, että tein varauksen viikkoa liian aikaisin lentojen osalta Espanjaan. Ja koska nyt halutaan mennä katsomaan tätä kisaa, joudutaan sitten jatkamaan lomaa viikolla käydäksemme pohjoisessa ja sieltä Barcelonan kautta kotiin. Meillä on hyvää aikaa polkaista Madridista rannikolle, mutta sieltä Barcelonaan onkin tiukempi aikataulu. Toisaalta, jos kiire tulee tai uupumus iskee, voidaan turvautua julkiseen liikenteeseen.

Kaikkiaan meille tuleekin nyt neljän viikon reissu kaavaillun kolmen sijasta. Ihan kiva, joskaan ajankohdasta tai minun vuorotteluvapaani jälkeisestä lomasta ei vielä olla avauduttu työnantajille. Myöskään sen kestosta aina meistä ja meidän reissuista suurta huolta kantaville jo iäkkäille vanhemmillemme on vielä kertomatta.
* * *
Lauantaina oltiin Disney On Ice -jääshow'ssa pienten kanssa. Kerrassaan komea show, joka huipentui Fronzen esitykseen. Pienempiä ei liiemmin kiinnostanut alkuosan Hessu, Aku, Iines, Minni ynnä muut meille vanhemmille tutummat hahmot. Aika meni touhutessa ja etsiessä milloin mitäkin kadonnutta tai pudonnutta. Mutta kun jäälle luisteli tutut hahmot, oli liikuttavaa katsella, kuinka heidän kasvot loistivat. Hienoja hetkiä tuollaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti