Hyvin menee

01.07.2016


Jalkapalloveikkaus on vielä tänään hyvällä mallilla: minä 23, Jari jotakin yli seitsemäskymmenes ja TeeHoo, meistä kolmesta ainoa joka jotakin tietää - tai ainakin luulee niin - löytyy sijalta 140 ja rapiat! Noutaja saattaa kyllä tullaa päivänä minä hyvänsä, mutta porskutellaan niin kauan kuin aihetta on. Ja minusta sija 23. on kyllä reilun 160 veikkaajan joukossa paukuttelun aihe!

Mansikkakakku on tehnyt noin joka toinen päivä ja mansikoitakin on tullut popsittua päivittäin. Kakkukesteissä on käynyt niin pikkuiset kuin naapuritkin. Omien amppelimansikoiden kohtaloksi koitui pihaorava, jolle raakiletkin maistuivat niin hyvin, että mitään ei jäänyt jäljelle. Nyt alkaa taas pieniä raakileita näkyä ja amppelikin on siirretty paikkaan, johon kurre saa vähän tehdä töitä, jos aikoo pöllimistä edelleen jatkaa. Toisaalta käytäntö on osoittanut, että sellaista paikkaa ei kyllä löydykään, joka estäisi oravan pääsyn.

Meillä on chilejä kasvassa aikamoinen määrä, ehkä jopa parikymmentä tainta. On erittäin vahvaa ja hyvin mietoa. Nyt niissä alkaa jo olla raakileita, värin vaihtumista odotellaan. Kirvoja vain on ollut niin tuhottoman paljon, että viikottain on saanut nokkoslitkua ruiskutella varsiin. Lämmin ja aurinkoinen kevät pisti suurimmaksi osaksi vankilan puutarhalta ostettuihin taimiin vauhtia ja satoa tulee paljon ja hyvissä ajoin. Viime syksynä chilit olivat ulkona aina marraskuun alkuun ja hedelmiä kerättiin paljon, mutta tänä vuonna kukinnasta päätellen tulee vieläkin enemmän. On muuten hauska harrastus tämä chiliviljely.

Meillä on sauna/pesutilaremontti meneillään. Tänään päästään vielä pesulle, huomisesta alkaen käydään joko Tuusulanjärvessä iltakylvyllä tai sitten sukulaisten riesana. Tarkoitus oli, että polkaistaan iltauinnille johonkin lähitienoon uimahalleista, mutta kävikin niin, että kaikki siirtyivät kesätauolle tästä päivästä alkaen elokuun alkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti