Potilas voi olosuhteisiin nähden hyvin

18.06.2018


Hengissä ollaan, molemmat. Vähän väsyneinä mutta muuten ihan ok. Jarin kättä särkee torstain leikkauksen jäljiltä vieläkin niin, että yöt (ja päivätkin) menee osittain pyörien ja hyvää nukkuma-asentoa hakien. Ja sitä kun haetaan siirrellen tyynyvuorta paikasta toiseen, ei siinä nuku sitten muutkaan. Päivällä näyttää uni maistuvan, olenhan minä pois häiritsemästä ja on ehkä vähän tylsää.

Sairasloma jatkuu ainakin 2.9. saakka ja käsi on pidettävä kantositeessä ja lapa liikkumatta vähinäänkin kuukauden. Ylälapajänne joka oli katkennut, on siis kiinnitetty jollakin johonkin eikä lavan seutu saa liikkua yhtään parantuakseen kunnolla.

Lauantaina vaihdettiin ensimmäistä kertaa siteet ja suihkuteltiin ompeleita. Oikein siistit ja pienet jäljet eikä montaa tikkiä per reikä. Isompiakin arpia tästä miehestä löytyy mm. sähkösahan karkaamisen jäljiltä. Pukeminen/riisuminen on vaikeaa, kun potilas itse pelkää, että runnon käden käyttökelvottomaksi hetkenä minä hyvänsä. Mutta ennen kuin terve käsi on kuorittu ulos t-paidasta, keploteltu pää ja korvat irti ja ulos kaula-aukosta, sitten vasta päästään itse asiaan eli leikatun käden kimppuun ja hilaamiseen vapaaksi. Siinä ehtii aika monta ympyrää tekemään ja steppailemaan puolelta toiselle, kääntelemään ja komentelemaa ennen kuin puhdas paita on yllä.

Eilen ennen vaihto-operaatiota leikkasin paidan kaula-aukkoa suuremmaksi ja tänään leikkaan ehkä koko hihan pois kokonaan. Mitä sillä tekee, tukaloittaa vaan pukemista ja riisumista ja kantositeenkin saa hyvin ujutettua kyljen ja käden väliin kun ei hiha ole koko ajan rutussa kainalossa. Viikon kuluttua on jo tikkien poisto.
👀👀👀
Sellainen ihme, josta eilen mainitsin Jarillekin, että yhtään kertaa ei ole kuulunut kysymystä, että "mikä ohjelma"! Tuo on tuttuakin tutumpi lause varsinkin viikonloppuaamuisin siitäkin huolimatta, että olen sanonut etten ole mikään ohjelman järjestäjä. Mutta nyt kun ei oiken pysty mitään "ohjelmaa" suorittamaan, tajuaa olla kyselemättä.

Tänään on Santanan keikka Kaisaniemessä ja sinne mennään. Ollaanko sitten alusta loppuun, jää nähtäväksi. Jaria ei kyllä tarvitsisi tuuppia, sattuu tuuppimattakin, mutta ruuhkaahan siellä karsinassa tulee olemaan.

Juhannuspippalot Jämsässä jää väliin, mutta eipä tuo sääkään taida ihan mahdottoman helteinen saatika poutainen olla - normaali juhannussää - joten hyvin joudetaan olemaan kotona.

Huomisesta eli tiistaista alkaen olen loppuviikon lomalla ja toivon, että pääsisi ulos ja vähän fillaroimaan. Ainakin saan nukkua pitkään sikäli mikäli nukuttaa. Vapaapäivät ajattelin käyttää tutustuen Tuusulanjärven Rantatien nähtävyyksiin.

Ei olla kauheasti vielä mietitty lomamatkaa, ehtiihän tuon. Alkuperäisen suunnitelman lentoliput on nyt kuitenkin peruttu, koska lähtö ja paluu joka tapauksessa jouduttaisiin siirtämään ja perumaan ruumaan menevät matkatavarat. Toivottavasti vakuutus korvaa ainakin osan, mutta jos ei niin sitten ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti