Nairolle peukkuja viimeisen viikon ponnisteluihin!

10.09.2018


Viikko töitä takana, kauheasti väsyttää herätä aamuisin, vaikka viikonloppuisin pomppaan aivan yhtä aikaisin ylös ja ilman herätystä. Niin hämärää jo on kun polkaisemaan asemalle, että valo piti laittaa paikalleen.

Lauantaisin minun aamupäiväni kuluvat mutsin luona, kun teen hänelle viikonlopun ruuat ja vähän siivoilen. Iltapäivällä meille tuli sitten Vantaan/Helsingin sekä Röykän porukat plus systeri nuorisoineen. Ilma oli lempeän lämmin ja aurinkoinen, joten istuttiin iltapäivää ulkona. Syötiin Jarin synttärijuustokakkua ja kanttarellipiirakkaa, joka ei maistunut yhtään miltään.

Eilen lähdettiinkin aamusta Seutulan metsiin sienestämään. Hirvikärpäsiä oli paljon ja niitä nitistettiin kotona vielä pitkälle iltapäivään. Sieniäkin löytyi vähän, varsinkin lampaankääpiä. Outo laji meidän käytössä, mutta kerättiin kuitenkin ja hyödynnetään kun muu sato näyttää jäävän pieneksi. Oli niin rentouttavaa ja mukava rämpiä pitkästä aikaa metsässä kärpäsistä huolimatta. Siellä jos missä sielu lepää ja metsä raikaa, kun huudellaan toinen toisillemme, että "missä olet"!

Eilen pienet tulivat grillausvisiitille ja Jarin mutsi kärrättiin terkkarin hoivaosastolta meille grillimakkaralle. Taitaakin olla viimeiset hetken tuoda hänet visiitille ennen sateiden ja syksyisen koleuden. Me ei jakseta kantaa häntä ulkorapuista sisään, joten hänen on istuttava ulkona se aika kun meillä on. Mutta eilen tarkeni vielä istuskella ulkosalla, makkara mastui ja hän viihtyi oikein hyvin, olihan puhekavereita ja pienten hulinaa.

Jari soitti äsken, että meidän pihalla on draamaa! Se haukka, joka lentelee siinä pihapiirissä, oli napannut pikkulinnun ja nautti ateriaansa kaikessa rauhassa. Eipä ole ensimmäinen tipu, joka haukan ruuaksi meidän pihassa päätyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti