Auts

23.1.2019


Meillä Keravalla oli eilen aamulla pakkasta -24! Ei kiva! Pyörä oli niin jäykkä, että kuuma tuli asemalle polkiessa. Vaatetus oli tietysti sään mukainen eli kaikkia oli tuplana kaulaliinasta lähtien. Illalla kun palasin kotiin mutsin kautta, mittari näytti -17.

VRn toiminta ja junaliikenne on niin syvältä, niin syvältä. Miten voi olla mahdollista, että aina kun tulee lunta tai pakkasta, tuulee tai tuiskuaa, vehkeet ei toimi ja vaihteet on jumissa. Ja siellä se maksava asiakas odottelee vähintäänkin kymmeniä minuutteja ellei peräti käy niin, että koko vuoro on peruttu milloin laitevian ja milloin minkäkin syyn vuoksi, huh huh. Ärsyttää niin paljon ne selittelyt! Että yllättikö VRn taas kerran Suomen talvi? Talvihan tulee melko varmasti joka vuosi ja jota kuinkin samoihin aikoihin ja kestää kaikella todennäköisyydellä täällä eteläisessä Suomessa muutaman kuukauden. Eikö sillä ruutinilla pääsisi jo aika pitkälle, että ennakoisi tulevaa?

Tänään aamulla kun heräisin, pakkasta oli enää seitsemän astetta. Tästä tykkään vaikka lunta nyt vähän sataakin. Ei tarvitse palella. Ja junakin oli myöhässä ainoastaan muutaman minuutin.

Maanantaiaamuna katseltiin työmatkalla kuun pimennystä. Lähtiessä näkyi kuusta vielä vähän, Pitkänsillan kohdalla kuu oli aivan punainen.Upea näky! Yritin toki ottaa valokuvia, mutta eihän siitä mitään tullut. Ei näy kuin mustaa taivasta.

Jari osti muuten minulle synttärilahjaksi kaukoputken. Päästiin testaamaan se heti, mutta sitten tuli pilviset illat, joten ei mitään erikoista näkyvissä ja nyt on ollut niin kylmää, ettei tarkene paljoa ulkona värjötellä. No, syksyn pimeät illat sitten viimeistään vietetään ihmeitä taivaalta metsästäen, jos ei aiemmin onnistu.

Huomenna mennään röykkäläisten kanssa Jukka Puotilan show'n ja perjantaina Pauli Hanhiniemen & Retkueen keikalle. Viime lauantaina olin tyttöjen kanssa Hevi Sauruksen keikalla, oiken hauska ja viihdyttävä. On se onni, että lapsillekin on mukavia keikkoja tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti