Chilit ja muut herkut

17.05.2019


Nyt on laukattu puutarhamyymälöissä kevätostoksilla. On haettu chilin, tomaatin ja mansikan taimet sekä paljon, paljon kukkia. Illalla ne on sitten kuskattu sisään suojaan kylmältä ja aamulla takaisin ulos.

Nyt kun vankilan puutarha on lakkautettu - huoah! - siirryttiin Haarajoen Puutarhan http://www.haarajoenpuutarha.fi/ kasvihuoneille eikä se huono valinta olekaan ollut. Sieltä on löytynyt chilit, tomaatit ja kukat ja paljon on vielä löytämättäkin.

Suurin huolenaihe oli, että mistä löytyy chilit ja tarjonta ja monipuolisuus Haarajoella yllätti iloisesti. Meillä on nyt kasvamassa muutama alku parista "maailman vahvimmasta" (näin sanottiin), on Jalopenoa ja muutama muu. Mihin tuota vahvaa chiliä sitten edes voi käyttää, on arvoitus. Mutta kasvanut ja sadon odotus on mielenkiintoista. Viime syksynä tuli niin paljon chilejä, että jaeltiin sitä ystäville ja naapureille ja niitä löytyy vieläkin meidän keittiöstä.

Meidän taidot puutarhanhoidossa on onnetonta. Jänis järsi talven aikana kirsikkapuun runkoa sen verran, että nyt näyttää siltä, että vaihtoon menee. Ei ensimmäistkään lehteä tulossa! Vaahteran tilalle hankittu pieni riippaoksainen puu kelpasi niin ikään pihajänölle jo vuosi sitten ja popsiminen jatkui viime talvena. Nyt siinä on noin kymmensenttiset "riippaoskat" ja se näyttää todella pieneltä ja onnettomalta.
🌱🌱🌱
Talon rapsuttelu vanhoista maaleista tikkailta jatkuu ja telineet vuokrataan ehkä jo viikon tai parin kuluttua, että päästään maalauspuuhiin. Ja telineitä tarvitaan myös yhden seinän putsaukseen, tikkaat eivät riitä. 

Muuten kaikki on mennyt ihan mukavasti. Jari ei ole paljon ehtinyt rapsutteluhommista pyöräillä maastossa, työmatkan kylläkin.
🏡🏡🏡
Tulevana lauantaina meillä on teatteri-ilta, kun mennään Studio Pasilaan katsomaan Fingerpori. Seuraavan viikon lauantaina polkaistaan Krapin Pajalle meidän kestosuosikki Dave Lindholmin keikalle naapureiden kanssa.

Sunnuntaina on mielenkiintoinen ja hauska historiikkiajelu Helsingistä Mäntsälään, kun lähden pienten kanssa Ukko-Pekka -höyryveturiajelulle https://hoyryjuna.weebly.com/tulevat-junamatkat.html .
🚂🚂🚂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti