Mikä mättää, ettei kesäkelejä näy

07.05.2019


Todella oudot ilmat! Ensin yli 20 astetta lämmintä huhtikuussa! Ja sitten tipahtaa muutamanaan lämpöasteeseen, yöllä pakkasta. Aamuisin ei ilman pipoa ja hanskoja ole tarennut lähteä fillaroimaan asemaa kohti ja kotiin paluun aikoihinkin ovat tarpeen. Kuinkahan kävi mustikan kukkien?

Jari oli sunnuntaina fillaroimassa heti aamusta ja sanoi, että kalliot olivat jäässä ja todella liukkaat. Kyllä kai kun lauantaina tuli lunta ja räntää moneen otteeseen ja vaikka lumi suli pois, märkä jäi ja jäätyi sitten yön pakkasissa.

Vappu tuli ja meni melko viileässä säässä. Aattona meillä oli vieraita ja vappupäivänä lähdettiin junalla Helsinkiin, fillarit mukana. Pyöräiltiin Hietsuun syömään Helsingin Jäätelötehtaat iki-ihanat jäätelöt veret seisauttavassa hyytävässä säässä. Väkeä meni ja tuli yhtenäisenä virtana, mutta fillarilla pääsi ihan kivasti pyörätietä pitkin. Sieltä fillaroitiin sitten kotiin mukavassa myötätuulessa. Vaatetus meillä oli sellainen, että Jari hytisi shortseissa jädeä syöden Hietsussa, minä hikoilin kotimatkan anorakissa ynnä muissa tuulta pitävissä vermeissä. Ei siis kummalakaan ihan nappisuoritus tuo pukeutuminen.

Nyt on lennot ostettu muutaman päivän Saariselkä -reissulle. Ivalosta vuokrataan ehkä auto, että päästään liikkumaan pienten kanssa vaivattomasti edemmäskin kuin Saariselälle. Esimerkiksi Tankavaarassa on kullanhuuhdonnan MM-kisat samaan aikaan ja olisi mukava mennä niitä katsomaan, että pienetkin voisivat kerätä elämyksiä Suomen Lapista.

Kotikulman graffitiseinältä hienoa taidetta.
Meillä on meneillään talon rapsuttelu vanhoista maaleista. Tikkailta touhutaan niin pitkälle kun kykenee ja uskaltaa ja sitten avuksi vuokratelineet. Me kun asutaan rinnetontilla, korkeutta on talon toisessa päässä melkoisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti