Kohta kalaan

26.07.2019


Takana parin viikon loma, joka on nyt tämän viikon vierähtänyt ikkunapokia maalaten, herukoita keräillen ja talvivarastoon hilloa keittäen. Aika mahtavat ilmat, kuka sitten tällaisista helteistä pitää.

Ensimmäinen viikko meni mattopyykillä muiden mummojen kanssa. Olin pesupaikalla innokkaana jo aamulla seitsemältä ja jo ennen puolta päivää kotiuduin fillarilenkiltäkin. Tein lenkin, johon sisältyi Mätäkivenmäki. Oli mukava polkea aamupäivän viileydessä.

Jarilla alkaa loma ensi viikolla ja lähdetään ensin Savoon ja kun sieltä kotiudutaan, melko pian Saariselälle. Ja sitten vihdoin ja viimein Espanjaan. Molempia reissuja odotellaan innokkaana, osa kamoista on jo odottamassa pakkaamista jälkimmäistä reissua varten.
 🌞🌞🌞
Jari varasi maastopyörän Saariselältä, me muut retkeillään kansallispuiston maisemissa. Vuokrattiin pieni auti, että päästään liikkumaan vähän kauemmaksikin. Esimerkiksi Tankavaaralla sattuu olemaan kullanhuuhdonnan MM-kisat, joten ainakin sinne katsomaan kuinka valtavia kultahippuja sieltä löytyykään. Junnujengille Lapin reissu on ensimmäinen, joten toivottavasti myös ikimuistoinen. Ja toivottavasti ei vain siitä syystä, että mäkäräisiä oli maailma mustanaan!

Pyörät on iskukunnossa tulevaa varten säätämisen jäljiltä, mistä kiitos Jarille. Kuskeista en ole niinkään varma - Jari kyllä, minusta ei voi takuuseen mennä. Mutta ihan varmasti pääsen sinne minne aiotaankin, mutta vauhti ei tule päätä huimaamaan.
 🍓🍓🍓
Jari on metsäjuoksu- ja fillarilenkeillään kerännyt litran verran lakkoja. Eräs kerta sitten tuli iloisena kotiin tuomisinaan juolukoita. Oli kerännyt ne siinä uskossa, että ovat mustikoita. Mansikoita ollaan syöty nyt niin paljon että enää ei mene yhtään alas. Pakkasessa odottaa rasia jos toinenkin talven herkkuhetkiä. Meidän pieni ja rikkaruohojen valtaama kasvimaa tuottaa oivan sadon kesäkuritsoista. Niitä onkin nyt sitten valmistettu uunissa täytteenä pororouhe, chili ja erilaiset juustot. Tosi herkullisia ja täyttäviä.
👍👍👍
Kaikki siis oikein hyvin kun vielä Nairokin voitti eilisen 18. etapin Ranskan ympäriajossa, peukkuja loppukisaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti