Huomenna lähdetään

08.08.2019


On ollut niin paljon erilaisia juttuja, ettei ole ehtinyt kirjoittelemaan. Tässä melko lyhyt mutta toivottavasti ytimekäs yhteenveto:

1) Savossa muutama päivä viime viikolla. Jari pakersi töiden kimpussa, minä lähinnä heittelin virveliä rannalta. Kalaa ei tullut mitenkään runsaasti, mutta sitten kun päästiin veneellä vähän pidemmälle, saatiin muutama hauki ja komeita ahvenia (n. 0,5 kg; suurin hauki 1,4 kg). Verkosta tuli kuha. Sää kolea, pilvinen ja sateinen pari ekaa päivää ja sitten poutaantui ja tuulikin tyyntyi.

2) Saariselälle sunnuntaina siten, että lennettiin Ivaloon ja sieltä autolla. Untuvatakki ja pipo oli tarpeen, koska lämpötila aamuisin oli niukasti plussan puolella eikä tuo noussut päivän aikana kertaakaan edes kymmeneen asteeseen. Oikein mukava ja mieleenpainuva reissu siitäkin huolimatta.  
Käytiin Tankavaaralla parikin kertaa ja tiistaina katsottiin kullanhuuhdonnan MM-kisoja. Junnut huuhtoivat myös kultaa omaksi ilokseen ja muutama hippu lasipulloon tulikin kotiin vietäväksi. MM-kisoissa oli kilpailijoita sekä yleisöä paljon ja ympäri maailman, hauska ja mielenkiintoinen tapahtuma.

Nähtiin paljon poroja, käveltiin Saariselän lähimaastossa, käytiin kylpylässä ja vikana päivänä Inarissa "pyrkyreiden kukkulalla" sekä saamelaismuseo Siidassa, jossa vierähti tunti jos toinenkin katsellen saamelaisten elämänmenon kulkua vuosisatojenkin takaa aina tähän päivään. Arvostan suuresti saamelaisia sekä heidän kulttuuriaan. Ei ihan helpointa elämä ole ollut eikä taida vieläkään olla.

Käytiin syömässä porokäristys muusilla ja jälkkäriletuilla Karhunpesäkivellä, johon (kivelle) myös kiivettiin monen monituista rappusta ja saman tien jatkettiin matkaa myös näköalatasanteelle, johon oli tullut myös kymmenkunta japanilaisturistia.

Maisemat ja hiljaisuus hurmaavat kävijän tuolla pohjoisessa. Inarinjärvessä on minusta jotakin mystistä ja pelottavaa. Onko se sitten se, että vesi on niin kirkasta että pohjakivet - ja niitä on paljon - näkyy. Muutenkin Inarin seudulla on valtavan kokoisia siirtolohkaireita paljon ja ne antavat karulle maisemalle vielä lisää karuutta.

Jari vuokrasi päiväksi sähköfillarin ja ampaisi maastoon, jossa vierähtikin sitten koko päivä. Kävi useammin kuin kerran mielessä, että kuinkahan osaa pois. Mutta hyvin osasi ja mukavaa oli ollut.

3) Huomenna sitten on lähtö fillarireissulle, viimeinkin. Seuraava päivitys tulee jossakin vaiheessa - todennäköisesti lauantaina - kunhan polkaistaan reissu vauhtiin. Tai ei ehkä vauhtiin, mutta alkuun kumminkin. Laukut on pakattu ja pyörät huollettu, joten kaikki hyvin. Kuumuutta ja aurinkoa odotettavissa syksyisen Saariselkä-reissun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti