19.08.2019 / 11. pvä / Soldeu - Andorra la Vella / 20,4 km


Tänään tosi, tosi iisi päivä. Aamupala hotellissa melko huonosti nukutun yön jälkeen. Pyörätjättämään ulos hotellin taakse katsokseen, johon Jari köytti ne lukolla ilmoitustauluun. Eli yöunet meni siinä, kun mietti että pöllitäänkö vai ei. Ja jos pöllitään, mitä sitten.

Ei pöllitty ja hypättiin kyytiin koti Andorran pääkaupunkia. Koko matka alamäkeä, välillä jopa kymmentä prossaa. Ei paljon ehtinyt maisemia katsella ja ihastella, koska liikennettäkin oli. Odottelin alastullessa, että milloin se rengas räjähtää kuumuudesta, kun jarruttelin lähes koko matkan. Ei räjähtäntyt, onneksi.

Aamulla oli +13 ja vetäistiin pitkähihaiset päälle. Kun ajan sandaaleissa, varpaita vähän paleli mutta muuten oivallinen fillari-ilma. Säätiedoitus on lupaillut tänne sateita täksi päiväksi ja huomiseksi. Ei ole näkynyt, mutta synkkiä pilviä riittää kyllä. Hotelleissa ei ole ollut ilmaistointia, joten nukutaan ikkunat auki silloin kun se on vaan mahdollista. Viime yönä katsoin kaunista tähtitaivasta ja jokin planeettakin näytti joukossa olevan, koska oli niin suuri ja kirkas.

Tänne kaupunkiin kun saavuttiin, ensimmäinen ylämäki kavuttiin kohti hotellia. Oltiin täällä jo ennen puolta päivää ja sisääkirjautuminen oli vasta 14.30. Vietiin pyörät ja kamat hotellin varastoon ja kun alettiin siinä vaihtaa vaatteita, huone löytyi ja päästiin romuinemme pois toisten tieltä.

Eilen oli niin mahtavat näköalat meidän huoneen ikkunasta, tänään sitten katsellaan synkkääkin synkempää kuilua. Ei näy tähtitaivasta mutta ei kuulu myöskään minkäänlainen mekastus tänne. Tämä lienee sellainen hätämajoitushuone, ei muuten ketään tällaiseen laitettaisi. Oma vika kun tungettiin tunteja liian aikaisin. Sitä saa mitä tilaa, eikö!

Hotellista on matkaa tuonne keskustaan eli ostoshelvettiin ehkä vajaa pari kilometriä. Ollaan lampstittu sinne pari kertaa. Kierrelty vähän kaupoissa ja käyty pari kertaa syömässä. Väkeä on ostos/kävelykadulla mustanaan. Hauskaa taidettakin löytyy paljon keskustasta.

Jostain luin, että täällä ei todellakaan ole yhtään mitää ihmeteltävää tai katseltavaa. Ja niinhan se taitaa olla, mutta maisemat ovat kohdallaan. Joka puolella valtavan korkeita vuoria, taloja korkealla rinteellä. Vueltan pätkä ajetaan täällä parin viikon kuluttua. Onnea ja menetystä vaan, kauhea maasto kilpailla.

Eilen kun tultiin Ranskasta tänne Andorran puolelle, maiden välissä oli ihan oikea raja-asema. Ei meitä kyllä pysäytetty, mutta aivan oikea raja tulleineen ja koppeineen oli olemassa siellä.

Puolipilvistä, aamulla +13, päivällä +27

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti