21.08.2019 / 13. pvä / La Seu d'Urgell - Oliana / 42,8 km

Aamulla ponkaistiin pontevasti matkaan eikä paljon katseltu lämpötiloja. Ei kuitenkaan satanut. Kaikki vaatteet mitä laukusta löytyi (pitkähihaiset ja -lahkeiset) vedettiin aika pian päälle, koska mittari näytti vaivaista +12 astetta. Ajeltiin ajamäkeä, joten kylmyys tuntui todella. Varpaatkin paleli.

Olin ostanut Gironasta meille ihan varuille pitkälahkeiset "jumppahousut" lämmittämään ja tänään niitä tarvittiin. Jarihan ei pöksyjä jalkaansa laittanut, minä kyllä. Enkä varmasti ollut mikään mairitteleva näky ne päällä, mutta hyvin tarkeni.

Maisemat olivat mitä kauniimmat. Upeita vuoria ympärillä, tunnelia, järviä ja jokia eli kaikkea mahdollista. Isoja haukkoja tai kotkia, joista yritin ottaa kuvaa huonolla menestyksellä kuitenkin. Yksi istui aidan seipäällä ja odotteli, että saako se kuvattua vai ei. Ei saanut aikaiseksi onnistunutta kuvaa.

Aamupala syötiin matkalla tien varren baarissa. Olikin tämän matkan hintavin: 23 euroa. Oikein hyvä kuitenkin, mutta todella kallis.

Pysähdeltiin monen monituista kertaa ihastelemaan ja kuvaamaan maisemia. Matkalla oli monta eri pituista tunnelia ajettavaksi joista osa kierrettiin, koska siihen oli mahdollisuus. Ja kiertotie oli varmasti kauniimpi kokemus kuin tunneliajo. Jyrkkiä kallioita joka puolella.

Liikennettä oli paljon ja isoja kuorma-autoja, jotka roudasivat rakennusvaiheessa olevien tunneleiden moskat. Kilometrejä ei paljon tullut, mutta ei tule myöskään tulevina päivinä. Nyt nautitaan maisemista, koska kiirettä mihinkään ei ole.

Tätä Olianaa ympäröi vuoristo ja korkeuttakin löytyy yli 1 600 metriin. Pieni kylä, jossa ei ole oikeastaan yhtään mitään. Baareja tietysti ties kuinka monta, muuta ei juurikaan. Ei haittaa, syödäksemme ollaan saatu ja viiniäkin on löytynyt.

Aamulla +12/aurinkoista; päivällä +31/aurinkoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti