22.08.2019 / 14. pvä / Oliana - Solsona / 33,6 km

Aamulla hostellissa aamiainen. Hyvä ja riittävä. Lähdettin liikkeelle vasta klo 9.30, koska kilsoja ei ollut paljon edessä.

Matkalla käytiin prätkämuseossa, jossa oli paljon tosi hienoja vanhoja entisöityjä pyöriä moottorilla ja ilman. Ravintolapuoli pelitti niin hitaasti, että tuskastuttiin odottamiseen aivan kuin moni muukin jonottaja. Kahvit, jotka siellä tilattiin kermavaahdon kera, olivat jotain muuta sotkua kuin kuva kertoi.

Maisemat eivät kovin kummoisia olleet, usvaa paljon, joka peitti takana nousevat vuoret. Paljon - ei yksi tai kaksi vaan toista kymmentä - suuria kotkia/haukkoja liiteli yläilmoissa, ei kuvaa edelleenkään.

Jari popsi boisenmarjoja matkalla, minä vedin henkeä sen aikaa. Juoma loppui kesken ja hiki virtasi auringon paistaessa.

Pitkiä nousua ainakin kuusi kilometriä. Lähdettiin 440 metristä ja korkeimmillaan oltiin 880 metriä, mutta Solsonaa kohden laskua riitti neljän kilometrin verran. Jyrkin nousu oli 11 prosenttia, muuten 6-10 prosentin välillä, jyrkin lasku 10 %. Jarrut kovilla alamäissä.

Huomenna kun lähdetään jatkamaan matkaa täältä Solsonasta, ensin on odotettavissa nousua, sitten ehkä tasamaata ja sen jälkeen alkaa nousu, joka johtaa Bergan kaupunkiin.

Täällä on uustisoitu muun muassa Mallorcan ja Malagan lähistön suurista metsäpaloista, Putinin Suomen vierailusta sekä Barcelonassa rehottavasta turisteihin kohdistuvasta rikollisuudesta. Niin ikään Amazonin sademetsässä riehuva ja tuhoa kylvävä metsäpalo on ollut näyttävästi uutisoinnin kohteen.

Jari löysi tuosta meidän hostellin viereisestä kaupasta herkkujuomaansa eli siideriä. Nyt on kaikki hyvin kun on mitä ryystää sielunsa kyllyydestä.

Jipii, Vuelta alkaa lauantaina Alicantesta. Peukkuja Nairolle!!!!

Aurinkoista/uskaa; aamulla +20; päivällä +35; myötätuuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti