23.08.2019 / 15. pvä / Solsona - Berga / 44,2 km


Aamu alkoi ihanan herkkullisella aamiaisella Solsonan keskustassa. Sen jälkeen polkaistiin matkaan laskulla, joka kesti sen verran pitkään ja meni niin alas, että joutui vetämään fleecen päälle. Sen jälkeen maalaismaisemissa Bergaan saakka.

Lähdettiin 640 metristä, noustiin 830 metriin ja alimmillaan oltiin 530 metrissä. Pitkiä ja loivia nousuja vuoren rinteitä ajellen osittain havupuiden suojassa. Muutama kotka/haukka nähtiin liitelemässä.

Yksi baari löytyi harvaan asutulta seudulta. Tie C26 oli oikein hyväkuntoinen ja liikennettä oli melko vähän. Pari pyöräilijää ohitti meidät, vastaan tuli yksi.

Ihmetystä riitti kovasti siitä, että miten ihmeessä tuon Panta de Sant Ponc'in vesi voi olla tuollaista kirkkaan vihreää/sinistä, ei lainkaan normaalin näköistä. Jari kävi niin rannassa kun pääsi ja otti ylhäällä oikealla olevan kuvan.

Täällä Bergassa käytiin lounaalla ja kierreltiin tuolla ns. keskustassa. Ei mikään suuri kaupunki ja vaikea löytää sitä keskustaa. Hotelli, jossa yövytään, on kaupungin laidalla johon ei  varmasti mahdollinen meteli kyllä kuulu.

Sellainen huomio on näiden vuosien aikana painunut melko hyvin päähän, että huonetta ei kannata ottaa keskustasta keskeltä ravintolahelvettiä. Siellä ei nuku kukaan, joka nukkua haluaa.

Esimerkiksi viime viikonloppuna meillä unet jäivät todella vähiin, kun hostelli oli keskellä kaupunkia ja paikalliset plus turistit päälle bilettävät aamuyöntunneille saakka. Koska ilmaistointia ei ollut, ikkunat piti kuitenkin pitää auki, että ilma vaihtui.


No, huomenna me mennään Ripoll nimiseen kaupunkiin/kylään ja siellä on "Festa de tapa i la cervesa". Meidät löytää sieltä!

Aurinkoista, +20/+35

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti