24.08.2019 / 16. pvä / Berga - Ripoll / 46,8 km

Aamiainen hotellissa. Hyvissä ajoin pyörän päälle, ettei aurinko kärvennä meitä. Matka alkoi alamäellä ja sen jälkeen alettiin kiertää vuoria. Oli ylämäkeä mutta oli myös alamäkeä. Respan mies sanoi meille, että meidän matkasta tulee tasainen. Jaa ... Ehkä niin autolla ajaessa nuo keskimäärin kuuden prossan nousut tuntuvat tasamaalta, fillari eivät.

Maasto oli kyllä kaiken kaikkiaan hyvää ajettavaa - koskapa nousu olisivat minulle herkkua olleet - ja tie mutkikas, hyväkuntoinen mutta kapea. Siellä autoja ohi päästäessä ja tien reunakaiteta hipoen kävi mielessä, että kyllä meidät suomalaiset on opetettu/pakotettu niin nöyriksi autoille, että hävettää. Täällä vuoristossakin paikalliset fillaristit vetävät kaksi rinnan lähellä keskiviivaa eikä yksikään auto osoita mieltään torven töräytyksin tai revittelyin kun ohi viimein pääsevät. Kunnioitus on molemmin puolista. Meillä Suomessahan kiitetään siitäkin hyvästä, että autot päästävät suojatien yli niin kävelijät kuin pyörällä liikkujatkin. Sehän on meidän oikeus, eikö! Tänään nähtiin paljon fillaristeja, onhan lauantai ja vapaapäivä.

Aamulla lähdettiin 600 metristä, laskeuduttiin 550 metriin, noustiin yhdeksään sataan ja loppu matka oli ihanaaaaaaaaa laskua ja nyt ollaan 640 metrissä. Vertikaalilaskua oli 708 ja nousua 733 metriä. Tämä kaikki tärkeä ja oleellinen tieto löytyi Jarin mahtavasta ja kiistaakin aiheuttaneesta gepsistä!

Entä sitten maisemat! Vuoristossa ollaan edelleen, joten myös maisemat ovat komeat. Täällä on niin kaunista! Havupuita paljon, jotka varjostivat kivasti matkan tekoa. Panta de la Baells -järvi oli ainakin yhtä ihmeellinen näky kuin eilinenkin. Vesi on niin kirkkaan sinistä/vihreää, että miten se voi olla edes mahdollista. Maalaismaisemaa, pari pientä siistiä kylää matkalla.

Eilinen hehkutus fiestasta jäi sitten torsoksi. Löydettiin täältä Ripoll'sta peräti 3-4 kojua, joissa tapas-fiestaa juhlittiin. Eli se siitä. Täällä Ripoll'ssa on kauniita vanhoja taloja ja taloissa paljon kauniita muuraleja.

Aurinkoista, +19/+30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti