Kemi - Ii / 76 km

16.08.2020

Eilisestä vielä sen verran, että Isto Hiltunen olisi ollut toisessa niistä kahdessa kuppilassa, joissa käytiin. Aloitus olisi ollut vasta puolilta öin, joten ei meitä  varten tällaiset hauskuudet. Villa Kemiä voin ihan lämpimästi suositella, oli siisti ja mukava majoittumispaikka.

Tänään aloitettiin aamu keittämällä puurot ja polkaisemalla pyörät käytniin jo 8.30 matkaan Ajoksen suuntaan. Käännyttin melko pian takaisin, koska vastatuuli ei kiinnostanut. Alkumatkalla ohitettiin pari matkafillaristia, huudeltiin moikat ja kuinka ollakaan, he ottivat meidät kiinni ja selvisi, että suomalaisia fillaristejahan siinä matkalla Kuusamoon. Oli tosi kiva rupatella välillä ihan muidenkin kanssa ja kuulla muutakin kuin savolaishuumoria, joka ei edes ole kummoista huumoria ainakaan Jarin osalta. Puolet matkasta tultiin heidän kanssaan ja loppumatka tänne jatkettiin kahden kesken.

Tie - liekö ollut nelostie - oli tylsimmistä tylsin, osa matkasta tietyömaata, röpelöistä, suoraa. Hieno mutta kolea myötätuuli. Ohitettiin Simo, jossa minun juureni faijan puolelta ovat. Lämmin ailahdus, kun muistan, kuinka tärkeitä ja rakkaita nämä seudut olivatkaan hänelle. Useamman kuin kerran olen faijan kanssa täällä ollut ja isoisäni on haudattu sankarihautaan Simon hautausmaalle.

Nyt siis Iissä leirintäalueella mutta mökissä. Tämän alueen omistaa suomalais-amerikkalainen pariskunta, ja kohta täällä alkaa musavisa. Tämä Ii on kaunis paikka vanhoine santamoineen ja rakennuksineen. Käveltiin tuo ranta ja katseltiin vanhan haminan rakennuksia, jotka ovat todelle hyväkuntoisia ja siistejä.

Huomenna meidän pitää päättää, lähdetäänkö sisämaahan vai rannikkoa pitkin.

Taidetaan olla jo puolivälissä matkaa, eiköhön 650 kilsaa ole jo rikki reippaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti