5.pvä / 01.07.2021 / Kaamanen - Inari - Ivalo / 78,6 km

Tänne on saapunut helle ja aurinko. Tänään Ivalossa mittari näytti +25, mutta ilma ei kyllä tunnu ollenkaan niin hiostavalta. Porot ovat siirtyneet maantielle varmaan paarmoja karkuun ja nyt nuo paarmat sitten pörräävät meidän ympärillä kun ajetaan. Niitä ei ole yksi tai kaksi, niitä on kymmenen ja ne ovat suuria. Yritetään häätää niitä pois, huonolla menestyksellä. Onneksi eivät kuitenkaan kiini käy, ärsyttävät vaan. Vauhti on hurjaa niin meillä kuin paarmoillakin,

Tänään ajeltiin 4-tien laitaa kohti etelää. Ei kovasti paljon liikennettä, mutta tien reunassa ei ole mitään muuta kuin kymmenen sentin kaistale valkoisen viivan vieressä, joten ei pysty eikä uskalla ajella siellä. Ajellaan siis ihan autojen kanssa samaa ränniä ja hyvin on sujunut. Peilistä kun katsoo, että nyt tulee isompaa autoa ja tietää varoa, ihan tolkun menoa. Pari kertaa molemilta etupyörä luiskahti hiekkaisen penkereen puolelle. Silloin on syytä pystähtyä äkkiä tai ainakin hiljentää ja hilata itsensä pyörineen asfaltin päälle.

Pari pyöräilijää nähtiin, ajoivat vastaan ja moikattiin. Kauniit kirkasvetiset järvi- ja vaaramaisemat, hienoja keloja. Lähes koko matkan oli ylä- tai alamäkeä ja todella kova vastainen tuuli.

Ainakin tämä loppuviikko menee aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Huomenna ajetaan Tankavaaraan ja siitä eteenpäin matkaa katsotaan sitten tuonnempana kyselyjen jälkeen. Mutta itää kohti kuitenkin pitäisi mennään.

Jari tuli juuri kalasta, kävi tuossa Ivalojoen rannalla. Tyhjin käsin palasi. Ollaan nyt Ivalojoen rannalla mukavalla mökki/leirintäalueella. Tästä on Ivaloon pari kilometriä ja polkaistiin siellä kauppareissulla ja huomenna matka jatkuu kohti Tankavaaraa ja kultakylää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti