8.pvä / 04.07.2021 / Sodankylä - Savukoski / 92,5 km

Nyt ollaan Samperin Savotassa, hotellissa. Tuossa vierellä virtaa Kemijoki, sää on aurinkoinen ja helteinen. Pyörän mittari näytti matkalla +38, myötätuulta.

Ollaan uupuneita. Tuo kuumuus ja polttava aurinko alkaa tehdä tehtävänsä. Kilometrejä tulee siksi niin paljon, kun nuo matkat majoituksesta a majoitukseen b ovat niin hiton pitkiä. Ei tule mielleenkään laittaa telttaa pystyyn ja jäädä tuonne pusikkoon paarmojen syötäväksi. 

Välillä ajaessa naurattaa niin paljon, kun Jari huitoo, läiskii ja huutaa kun paarma-armeija iskee kiinni. Eilen vastaan ajoi mucheniläinen fillaristi, joka sanoi vihaavansa paarmoja. Ajatella!

Nyt alkaa maistua Pepsi, vedestä tulee huono olo. Loppui vaan kesken tänään. Jari piipahti uimassa kaikki vaatteen päällä jossakin purosessa. Ehkäpä se helpotti oloa vaikka epäilinkin, että nytkö alkaa pää pehmetä tämän poltteen alla. Puut ovat niin matalia, että niistä ei juurikaan ole apua varjopaikkaa hakiessa. Matkalla kolme kuollutta kyytä, paniikkitilanne. Siinäpä ne meidän tämän päivän näkemiset sitten olikin. Ei mitään erikoista. Toki hienot ja laajat suot tekivät vaikutuksen, kumpuileva maasto ja kaukaisuudessa siintävät vaarat.

Nyt lähdetään syömään, sitten vähän kävelemään tuonne joen varteen ja sitten nukkumaan. Aamulla ollaan pystyssä jo heti kuuden jälkeen, pakataan pyörät ja mennään aamiaiselle. Sitten matka jatkuu kohti Sallaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti