Visit Helsinki

12.10.2021

On pyöräilty ristiin rastiin pieniä ja suuria kaupunkeja, mutta lähin suurkaupunki Helsinki on jäänyt lähes kokonaan väliin. Niinpä lähdettiin sunnuntaiaamuna junalla Helsinkiin ja polkaistiin fillarit vauhtiin, tuulen ja ajoittaisen sateen saattelemana.

Kierreltiin pitkin rantateitä ja -polkuja, pysähdeltiin rantakallioilla ja ensimmäistä kertaa käytiin Sibelius-monumentin juurella. Käytiin ihastelemassa purjelaivoja Kauppatorilla, jossa myös reilu 70-vuotias kaljaasi Inga-Lill oli näytillä. Sen kannella me ollaan vuosia sitten seilailtu tutustuen Helsingin edustaan.

Matka jatkui Katajanokan ja Kaivopuiston kautta Eiraan ja sieltä edelleen Jätkäsaareen ja Hietaniemeen. Meilahdesta käännyttiin kohti Pasilan asemaa, josta junalla kotiin. 

Seuraava reissu on sitten jatkoa sille mihin nyt jäätiin ja onhan itäsuunnalla vielä paljonkin rantaviivaa fillaroitavaksi. Syksy on pitkä ja viikonloput aikaa kierrellä, sikäli mikäli sää sallii.

Kaunista oli ja pieni yllätys, että niin lähellä meren rantaa ja erinomaisia teitä pitkin pääsi pyöräilemään. Kysymys kuuluukin, että miksiköhän me ei olla aiemmin lähdetty tutustumaan Helsinkin rannikkoon? Ehkäpä syy siihen on ollut se, että molemmat ovat tai ovat olleet töissä pääkaupungissa, matkanneet joka työpäivä sinne ja takaisin eikä minkäänlaista intoa sinne ole enää viikonloppuisin ollut. Näin sen täytyy olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti