A Coruna - Santiago de Compostela / 74 km

14.8.2022

Onneksi eilen oli lauantai kun hypättiin pyörien kyytiin ja lähdettiin etsimään tietä ulos A Corunasta. Liikennettä aamusta vähän, sumua sitäkin sankemmin. Opasteita oli vähän, joten kaikki edellytykset hortoiluun oli olemassa. Ja niinhän siinä sitten kävi, että kun kaupungista pullahdettiin ulos, harhauduttiin maaseututielle. Hyväkuntoinen, päällystetty tie vei onneksi oikeaan suuntaan ja läpi kauniin espanjalaisen maalaisidyllin.

Jarin kaveri, se hiton gps, teki stopin ja yritettiin löytää tie isommalle tielle kännykän kartan avulla. Olen sitä mieltä, että ihan turha kanniskella gepsiä mukana kun toiminta on epävarmaa eikä se ainakaan näytä lyhyintä tietä perille. Tämä sama laulu gepsin mollaamiselle on osaltani kestänyt monta vuotta eikä loppua näy.

Paksu sumupilvi peitti auringon ja näkyvyyttä oli enintään muutama metri, lämpötila +16. Kun pilvestä päästiin, alkoi arvoton auringon porotus ja lämpötila kohosi +37 asteeseen. Pitkiä nousuja riitti ja aina kun päästiin alas, uusi nousu odotti. Mittarista tänään katsoin, että max nopeus oli parhaimmillaan 58,2 km/h. Jos tuon olisin tiennyt, jarrut olisivat kummasti vinkuneet. Nähtiin kyykäärme, lisko ja muutama haukka/kotka.

Melkoinen paikka tämä Santiago de Compostela. Täällä on turisteja niin paljon, etten missään ole näin pienellä alueella nähnyt. Jatkuvat ruuhkat joka paikassa, yötä päivää jatkuva Compostelan juhlinta. Meidän majapaikka on aivan katedraalin läheisyydessä, joten hiljaista hetkeä ei ole odotettavissa ensi yöksikään. Huoneessa on suuret ikkunat, mutta ei niitä voi yöllä pitää auki kun väkeä lappaa jatkuvalla syötöllä ohi, laulu ja nauru raikaa.

Eilen kun tultiin tänne kaupunkiin, pyörille ei saatu majoitustiloista paikkaa, mikä olikin tiedossa. Hostellista 100 metriä johonkin suuntaan on posti, johon voi viedä pyörät säilöön. Oltiin kello 18 aikoihin viemässä fillareita ja siellä oli karmeat jonot. Ei pyörien tuojista vaan sinne saattoi jättää myös reput, rinkat ja postittaa matkatavaroita vaelluksen jälkeen kotia kohti. Paljon oli pyörien postittajia ja fillarilaatioita varmasti toista kymmentä odottamassa lähtöä. Meidän pyörien säillytys maksaa vitosen per vuorokausi.

Tänään sunnuntaina lähdettiin aamuseitsemältä katsomaan tuota kuulua katedraalia. Ajaltetiin lähteä ajoissa, että vältytään johoilta. Eikä jonottaa tarvinnut, päästiin heti sisään. Melkoista loistoa ja kimallusta. Valokuvista tuli niin tummia, että turha esitellä niitä.

Ollaan kävelty paljon täällä vanhassa, historiallisessa osassa kaupunkia ja tuolla alempana kaupungissa. Väkeä on niin paljon, että on vaikea löytää ruokapaikkaa. Eilen illalla käytiin syömäss palellat ja voi olla. Kaikesta huolimatta oikein kaunis kaupunki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti