Huilipäivä kävellen ja fillaroiden

12.8.2022

Kaupunkiin tutustuminen alkoi aamulla +18 asteen ja sakean sumun siivittämänä. Käveltiin rantakatua, käytiin keskustassa, lounastettiin ja palattiin hotelliin päikkäreille.

Täällä on niin urheilullista ja vauhdikasta väkeä, että juoksijoille on oma juoksukaista pyöräkaistan ja kävelykadun vieressä. Ja ainakin minä olisikin ollut juoksijoiden jaloissa, sellaista vauhtia päästelivät kaistallaan.

Iltapäivällä otettiin pyörät alle ja lähdettiin tuonne Herkuleen tornille, joka on roomalaisten rakennuttama majakka täällä A Corunan keskustan tuntumassa. Torni listattiin vuonna 2009 Unescon maailmanperintöluetteloon ja on vanhin edelleen käytössä oleva roomalainen majakka. Majakan ymäristö kallioineen oli kaunis ja hoidettu virkistysalue.

Valtava sumupilvi vyöryi mereltä ja lämpötila tipahti hetkessä +16 asteeseen. Paluumatkalla hampaat kalisivat hyytävän kylmässä ja koskeassa tuulessa.

Huomenna lähdetään aamulla polkemaan Santiago de Compostelaan, jonne tullee matkaa reilu 70 kilometriä. Siellä ollaan taas pari yötä ja sitten matka jatkuu kohti uusia paikkoja ja hauskuuksia.

Saattaa olla taas melkoinen haaste ja hermoja raastava kokemus löytää täältä rannikolta tie läpi kaupungin Santiagon tielle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti