Carballo - A Coruna / 40 km

11.8.2022

Kyllä jo ollaan odotetukin tätä päivää. Eikä vähiten sen vuoksi, että päivän ajamiset jäivät vähäiseksi ja edessä parin huilipäivän vietto. Sitten alkaa siirtyminen sisämaan puolelle ja helteiset ajopäivät odottavat. Jalat tuntuivat tänään tosi väsyneiltä, kun väännettiin ylämäkiä.

Aamulla aurinko oli tumman punainen. Liekö syy siihen metsäpalojen aiheuttama savupilvi vai paksu usva, joka velloo täällä päivin ja öin.

Täällä on taas tuolla sisämaassa Oviedon tienoilla ollut ainakin yksi iso maastopalo. Meidänkin matka jatkuu täältä Corunasta siihen suuntaan. Toivottavasti ei tule mitään yllätyksiä. Kiertotiet fillarilla eivät käy kädenkäänteessä, saattaa mennä useampi päiväkin siihen.

Aamulla lähdettiin ukkosen saattelemana. Ei juurikaan satanut, mutta jyrisi. Loppupäässä vedin sadetakin päälle, ei ehkä olisi edes tarvinnut, varotoimenpide. Täällä kuten edellisessäkin paikassa, on hyytävän kylmä tuuli. Palelin tänne hotelliin tullessa niin että hampaat kalisivat.

Tämä Coruna on taas yksi niitä valtavia kaupunkeja, josta jonkin löytäminen on työn ja tuskan takana. Meidän majoituspaikka oli onneksi rannassa, joten suunta otettiin sinne. Siinäkin oli ihan riittävästi sahaamista, mutta täällä nyt ollaan. Kaunis ranta, paljon ihmisiä. Käytiin kävelemässä monta kilometriä ihastellen rantakallioita.

Iloksemme totesimme, että meidän tulevien parin yön majoituspaikan huoneen ikkuna oli pienelle kadulle eikä tuonne rantakadulle. Ajateltiin, että saadaan nukuttua hyvin kun ei ole meteliä. Nyt kävikin niin, että juuri tuossa meidän kohdalla rantakadun varrella on biletysteltta eli hyvästi yöunet ainakin ennen puoltayötä.

Ollaan huomioitu, että kaikki suurimmista ihan pikkiriikkisiin koiriin, joita tuolla pihjoilla ohiajaessa on, vihaavat pyöräilijöitä enemmän kuin mitään. Kauhea haukkuminen ja aidan vieressä ravaaminen alkaa kun me ilmestytään maisemiin. Oikein hirvittää, että jos aidasta löytyy rako josta pääsisi livahtamaan, mitä sitten tapahtuisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti