Vilagarcia de Arousa - Muros / 77 km

Muros - Carballo / 71 km

10.8.2022

Eilen eli tiistaiaamulla luettiin viestejä ja tuli ikävä yllätys majoituksen suhteen. Peruutus keskiviikon varaukseen eikä lähimainkaan löytynyt korvaavaa, siis rannikolta Malpican suunnalta. Muutettiin suunnitelmia sen verran, että ajetaankin keskiviikkona Murosta rannikon sijaan sisämaahan.

Tiistaina huonosti nukutun yön jälkeen lähdettiin hyvissä ajoin. Käytiin aamiaisella ja polkaistiin liikkeelle sumun sekaan. Niin kauan kun ollaan sumu alapuolella, on melkeinpä kylmä polkea ja vatteet kastuu, mutta heti kun noustaan ylemmäksi ja aurinko tulee näkyviin, on tukalan kuuma.

Tänään mittari näytti jossain vaiheessa +37 mutta tuolla meren tuntumassa saattoi olla +18. Alamäissä kylmä viima merenltä päin vilvoittaa mukavasti ja ylämäet mennään pää punaisena hikeä valuen.

Pyörät on saatu ilman mutinoita joka yöpymispaikassa sisätiloihin. Matkalla näkee Compostela-kävelijöitä, paljon liikennettä kaikissa pikkukylissä lukuunottamatta iltapäivää, kun siesta alkaa ja kaikki menee kiinni ja väki koteihinsa.

Maisemat alkaa olla kohdillaan, ollaanhan noustu jo reilun 500 metrin korkeuteen. Joskin ollaan tultu sieltä myös melkoista haipakkaa alas. Ja taas ylös, ja alas. Raskasta mutta jaksoin.

Eilen nähtiin hollantilainen naisfillaristi, jonka matkatavarat olivat valtavaa kokoluokkaa. Takana varmaan metrin korkuinen ja levyinen vuori sivulaukkua ja niiden päälle ja pakkarille pakattuja kamoja, etulaukut vielä kruunasivat koko komeuden. Hänen tarkoituksena oli kiertää rannikkoja pitkin Espanja, Portugali ja Italia noin viiden kuukauden ajan. Ensimmäisen kerran kun hän rysäytti vaappuvin lastein meidän ohi luultiin, että hänellä on akkupyörä. Mutta eipä ollut. Vauhti oli hirmuinen niin ylä- kuin alamäissä ja kun hän meni ohi, kesti vain hetken kun oli kadonnut näköpiiristä. Tavattiin myöhemmin Muroksen kauppareissulla.

Muroksessa meillä oli nätti pieni huone rannan tuntumassa vanhassa kaupungissa. Kaupungissa oli kauniita vanhoja taloja, paljon kapeita kujia, merta ja vuoret ympärillä sumun kerta. Vuonna 1970 Muros nimettiin historiallis-taiteelliseksi muistomerkkikohteeksi alkuperäisen, vielä ehjänä olevan kaupunkirakentamisen ja arkeologisen perinnön vuoksi. 

Paikallisella uimarannalla oli varoitus silloin tällöin vierailevasta delfiinistä, joka aika ajoin ilmaantuu uimareiden joukkoon.

Tänään keskiviikkona lähdettiin kohti Carballoa eli sisämaan kautta kohti A Corunaa. Rannalla oli kymmeniä simpukan kerääjiä, myyntiin paikallisille yrittäjille. Illalla käytiin rannan tuntumassa olevalla kalatorilla. Tarjontaa oli kaiken näköisestä kalasta kaiken kokoiseen.

Heti kun kaupungin talot jäivät taakse, alkoi viiden km:n nousu, joka pisti pari kertaa kävelemään. Onneksi oltiin eilen käyty kaupassa ja juomaa riitti hörppiä. Ajeltiin maalaismaisemissa välillä pitkiä suoria ja nousuja. Varsinkin tänne Carballoon oli monen kilometrin lasku hyvää tietä.

Tänään täällä satoi ja ukkosti. Ehdittiin juuri hotelliin ennen kuin isompi sade alkoi, mutta huomiseksikin on luvassa ainakin kuuroja.

Corunasta meidän matka kääntyykin sitten kotia kohti eli ensin Santiago de Comostelaan ja sieltä Salamancaan. Tarkoitus on myös olla syyskuun alussa Rondassa katsomassa La Vueltan lähtöä ja siitä sitten Malagaan ja kotiin.

Meillä kaikki hyvin, matka jatkuu kipein jaloin mutta hyvillä mielin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti