Esposende/Portugali - Nigran/Espanja / 92 km

Nigran - Vilagarcia de Arouda / 75 km

Ma 8.8.2022

Eilen en jaksanut miettiä kirjoittamisia pitkän ja kuuman päivän jälkeen. Lähdettiin Esposendestä sumun saattelemana rantoja ja "pitkospuita" pitkin. Maailma oli sumuinen ja sumu satoi kosteutena alas, kypärästä tippui vesipisaroita. Aurinko näyttäytyi vasta illalla.

Portugali jäi taaksen, tultiin Espanjan puolelle rajajoki Minho ylittäen. Ja sitten maisemat muuttuivatkin kertalaakista. Alkoi nousu pitkä sellainen - osittain 10 prosenttista - jota kesti ja kesti. Jouduin välillä kävelemään, Jari polki alhaalta ylös. On se kyllä hulppea tunne, kun alaspäin lähdetään. Vauhti nousee ja ei tarvitse kuin rystyset valkeina puristaa stongaa ettei lähde lentoon! Kauniita maisemia riitti.

Paljon on ollut pyhiinjaeltajia reput/rinkat selässä ja myös pyörillä. Eilen meitä vastaan ajoi pariskunta, jossa mies etummaisena ja nainen narun jatkona kohti nousuja. Tekisiköhän Jari tuollaisen palveluksen minulle, ei.

Nigraan saavuttiin sopivasti, että siesta oli alkanut ja ruokaa ei saanut mistään. Käveltiin vajaan 1,5 kilsan matka rantaan, käytiin kaupassa sardiini- ja juomaostoksilla, palattiin hostellille odottelemaan ravintolan aukeamista, syötiin ja mentiin nukkumaan.

Tänään maanantaina herättiin niinkin myöhään kun 7.30, syötiin aamiainen ja lähdettiin. Sumu oli ainakin yhtä sakeaa ellei peräti sankempi kuin edellisenä päivänä, mutta hävisi jo aamupäivän kuluessa. Välillä tuuli vastaan ja oli tosi kylmän tuntuinen ilma, mutta suurimman osan matkaa tuuli oli myötäinen.

Paljon nousuja, jotka olivat mukavia, koska eivät olleet jyrkkiä vaikkakin pitkiä, sellaisia lempeitä. Alamäissä nautittiin vauhdin hurmasta. Figon läpi ajaessa pyöräkaistaa, niihin oli merkitty enimmäisnopeus 30 km/h. Eipä ollut pelkoa, että olisi ylinopeutta ajattelu mutta paikallisia pyöräilijöitä on paljon.

Ihan mukava ajopäivä. Pysähdeltiin paljon, juotiin milloin kahvia tai kokista ja syötiinkin pientä välipalaa matkalla. Huomenna matka jatkuu Murokseen ja sieltä kohti A Corunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti