Almendralejo - Llerena / 71 km

27.8.2022

Tänään lähdettiin heti klo 8 jälkeen, syötiin aamiainen hotellissa. Matkalla tänne Llerenaan ei ollut oikeastaan yhtään mitään, missä syödä tai juoda.

Yö nukuttiin huonosti, minä näin painajaisia pyörien pöllimisestä, tuuletinta ei saanut pienemmälle joten oli kylmä ja tuulinen fiilis.

Maisemat olivat silmän kantamattomiin viinirypäle- ja oliiviviljelyksiä. Viinirypäleitä kerättiin traktorin kyytiin ja oliivipuita tyhjennettiin. Kumpuilevaa maalaismaisemaa.

Tie N-630 jäi usean päivän ajelun jälkeen taakse ja käännyttiin Cordobaan menevälle vilkkaammalle tielle. Nousua riitti, joskin maltillista mutta pitkiä kylläkin.

Kahteen kertaan jouduttiin rengasremppaan. Aamulla Jari pumppasi minun fillarin eturenkaan täyteen, mutta matkalla se tyhjeni. Vaihdettiin, ulkorenkaasta löyltyi piikki. Sellainen piikki, joka jonkinlaisesta piikkipensaasta irtoaa. Piikkipensaita oli eilen paljon ja väistelyt eivät ilmeisesti tuottaneet tulosta. Samanlaisia piikkejä oli minun varpaat täynnä Sierra Nevadalla, kun törmäilin pusikoihin, sattui. Toinen rengasrikko myös minun eturenkaassa, lienee samaa piikkisarjaa, joka löytyi sitten ulkorenkaan syrjältä. Nyt on ilmat pysyneet, mutta paikka-aineita ei ole löytynyt, vaahtoa kyllä varoiksi. Lennolle kun paikkaliimaa ei saa ottaa, ei otettu koko settiä mukaan.

Tultiin tänne hotelliin hyvissä ajoin, peseydyttiin, käytiin lounaalla ja nukuttiin päikkärit. Illalla käytiin kaupassa ostamassa huomiset matkajuomat ja istuttiin pari tuntia kaupungin aukion reunalla baarissa ja seurattiin häämenoja. Tämä kaupunki on kaunis valkoisine taloineen ja kapeine kujineen.

Tänään on ollut jotenkin voipunut olo ja oli hyvä, että oli aikaa levätä ja kävellä tuolla kaupungilla. Ehkä nuo kilometrit, helle ja aurinko alkaa hyydyttämään vanhuksia. Kilometrejä on nyt 1400 ja muutama sata vielä edessä. Nyt ollaan siirtymässä pikkuhiljaa tuonne vuoriston puolelle ja kohti Rondaa, jossa ollaan käyty fillalrireissulla vuonna 2014. Siitä reissusta on jäänyt päällimmäisenä mieleen Jarin sairastelu ja sen mukanaan tuoma suuri huoli.

Tv:stä tuli juuri säätiedotus, jossa luvattiin huomiseksi täyttä aurinkoa ja +39.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti