Arahal - Zahara / 72 km

30.8.2022

Nyt on kyllä komeimmat maisemat koko matkalla. Ollaan Zaharassa, Zahara de la Sierran kunnassa, Cadizin maakunnassa ja Andalusiassa.

Aamulla lähdettiin hyvin nukutun yön jälkeen heti hämärän väistyttyä. Aurinko paistoi pilviverhon ja sumun takaa, mutta kaikesta huolimatta lämpötila on korkealla jo lähtiessä ja nousi päivän mittaan +34 asteeseen. Saatiin myös sadekuuro niskaamme aivan tässä Zaharan nousussa ja sen seurauksena tiet muuttuivat niljakkaan liukkaiksi. Minuahan niljakkuus ei juuri haitannut, koska kävelin tänne kaupunkiin jyrkkää nousua, joka sekin otti koville ja erityisesti pohkeisiin. Jari ajoi koko matkan.

Tie, jota tänne tultiin, oli vilkas ja huonokuntoinen. Yksi auto oli lojahtanut matkalla, kun oli päästellyt vauhdilla päällystevaurioon. Etupää autossa oli lintallaan. Laskuja ei uskaltanut päästellä täysiä tien vaurioiden vuoksi. Zaharan kaupunki näkyi varmaan kymmenen kilometrin päähän, mutta kun kierrettiin yksi jos toinenkin vuori, matkaa kertyi ja usko alkoi olla koetuksella.

Meillä oli reippaasti sekä laskua ja etenkin nousua. Nousut olivat ihan kohtuullisia, joskin pitkiä lukuunottamatta tänne kaupunkiin johtaavaa tietä, joka oli jyrkkä ja kapea. Meillä on oikein mukava hotelli, joka on kaupungin korkeimmalla tasanteella, kuinkas muutenkaan. Olisinko tämän hotellin varannut, jos olisin arvannut sijainnin? Ehkäpä en.

Tämä Zahara sijaitsee Sierra de Grazaleman luonnonpuiston sydämessä ja Sierra del Jaralin rinteellä, Guadalete- ja Bocaleones-jokien välissä, Zahara-El Gastorin tekojärven rannalla ja on osa valkoisten kaupunkien reittiä. Kaupungilla on pitkä ja komea historia.

Kaupungin kadut ovat kapeat ja yksisuuntaiset. Täällä on monta näköalatasannetta ja upea vuorenrinne tuossa vieressä. Siisti, valkoinen kaupunki ja uskomattoman kauniit maisemat joka suuntaan lukuunottamatta tuota vuoren sivua, joka roikkuu osittain kadun päällä. Hieno sivu on sekin.

Kun tänne keskustaan tultiin, oltiin kyllä kaikkea muuta kuin edustavassa kunnossa. Sateen kastelemina, hikisinä ja väsyneinä vaan oli ajettava oli ohi kaikkien kapakoiden ja matkalaisten, joita täällä on ja varmasti brittejä enimmäkseen.

Huomenna meillä on vajaan 50 kilometrin matka Rondaan. Siellä pidetään parin päivän huili ja katsotaan Vueltan lähtö perjantaina ja perjantaina myös jatketaan matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti